02 November 2016

BIO SELEZA - PREMIUM FEMININE PAD

APA yang ANDA perlu TAHU 


Fakta 1:

"Kanser Pangkal Rahim ialah pembunuh No. 2 wanita di Malaysia selepas kanser payudara, dengan kematian sebanyak 266,000 seluruh dunia setahun. Statistik 2012 WHO juga menunjukkan sekurang-kurangnya 1447 wanita didiagnosis mengalami kanser pangkal rahim dengan lebih daripada 729 kematian sehari!"


Fakta 2:

"Kebanyakan tuala wanita di pasaran diperbuat daripada kertas terbuang seperti kertas lama, tisu, kotak i.e. ‘recycled paper’ atau pulpa kayu yang dilunturkan i.e. ‘bleach’ dengan bahan kimia pemutih. Jika digunakan dalam masa yang panjang boleh mengakibatkan masalah, keputihan, kekuningan, kehijauan, haid tak stabil, kegataln pada vagina  & berbau, masalah hormon, sukar hamil, pening, kurang tenaga ketika haid & jika dibiarkan berterusan mungkin mengakibatkan cyst, fibroid, kanser ovari, kanser pangkal rahim dan sebagainya"







ADAKAH KITA SEDAR YANG KITA JUGA TURUT TERDEDAH DENGAN RISIKO KESAN DARI PENGGUNAAN TUALA WANITA?


Jangan merisikokan diri kita jika kita mempunyai pilihan untuk mencegahnya.


Memperkenalkan


Tuala Wanita (pad) yang 100% selamat digunakan dan mengelakkan kita terdedah kepada risiko penggunaan tuala wanita yang biasa.







KENAPA PERLU BERTUKAR KEPADA BIO SELEZA?


"Bio Seleza Feminine Pad mengandungi hasil gabungan Teknologi Bio Velocity, Sinar Inframerah Jauh (FIR),Ion Negatif dan Nano Perak"


BIO VELOCITY (BV) ialah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari. Aliran tenaga ini akan menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia.







4 kesan kebaikan utama BIO VELOCITY:

Kesan Anti-Bakteria
Mengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan metabolisma tubuh
Meningkatkan sistem pertahanan badan melawan sel kanser dan jangkitan kuman
Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi 



SINAR INFRARED JAUH (FIR) berfungsi melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan metabolisma.



ION NEGATIF berfungsi untuk membunuh kuman pada organ intim wanita, menghilangkan bau serta membantu keseimbangan hormon.


Bio Seleza juga mengandungi 'NANO PERAK' yang bertindak membunuh bakteria












"Bio Seleza Feminine Pad direka dengan fungsi penyerapanyang optimum, pembungkusan yang sempurna, Kain yang berkualiti tinggi dengan fungsi pengudaraan dan rekabentuk yang sangat selesa"


Bio Seleza menjalani pembungkusan yang sempurna bagi mengelakkan jangkitan bakteria dan kulat






Mempunyai daya penyerapan yang tinggi bagi mengelakkan bocor dan ketidakselesaan





Diperbuat dari lapisan yang berkualiti tinggi dan selamat. Tidak menggunakan bahan yang berbahaya seperti recycle paper dsb.




 Gel yang terkandung dalam Bi Seleza ni mampu menyerap sepenuhnya cecair yang keluar.  

Fungsi pengudaraan untuk membolehkan kulit bernafas dan mengelakkan jangkitan kulat dibahagian kulit sensetif




Masih lagi kurang faham, jom kita tengok perbandingan antara Bio Seleza dengan Tuala Wanita biasa




Kita jarang ambil tahu tentang kesan tuala wanita harian kita. Pada kita keselesaan dan selalu muncul di iklan cukup untuk menyakinkan kita pada sesuatu tuala wanita. 


Jarang kita ambil tahu tentang kesan jangka panjang dan tuala wanita yang kita gunakan setiap hari.


BERMINAT MENDAPATKAN SET 'BIO SELEZA' PERTAMA ANDA?





-----------------------------------------------------------
1. Bio Seleza Mixed Set :
30 pcs x 2 pack pantiliner
10 pcs x 2 pack pad siang
8 pcs x 1 pack pad malam
8 pcs x 1 pack pad malam extra panjang


Harga Bio Seleza (Mixed Set):


* Retail RM164.00 


= Total 96 pcs
-----------------------------------------------------------
2. Bio Seleza Day Safe :
10 pcs x 6 pack pad siang


Harga Bio Seleza (Day Safe)


* Retail RM160.00 


= Total 60 pcs
-----------------------------------------------------------
3. Bio Seleza Panty Liner :
30 pcs x 6 pack pantiliner


Harga Bio Seleza(Panty Liner)


* Retail RM174.00 


=Total 180 pcs
-----------------------------------------------------------

4. Bio Seleza Night safe :
8 pcs x 6 pack pantiliner


Harga Bio Seleza(Panty Liner)


* Retail RM160.00 


=Total 48 pcs
-----------------------------------------------------------

Hubungi Ruby ( 013-211-3164)




ruby.yah88@gmail.com













video




________________________________________


Berminat menambah pendapatan sebagai PENGEDAR dan RAKAN NIAGA 'Bio Seleza' bersama Ruby?


Ruby berbesar hati mempelawa anda semua untuk meningkatkan ekonomi diri dan keluarga menerusi program usahasama pengedar 'Bio Seleza '. 


* Peluang menambahkan PENDAPATAN tidak terhad
* Masa yang sangat MINIMUM
* Tidak perlu sebarang kelayakan
* Latihan/Bimbingan PERCUMA diberikan
* Berpeluang mendapat BONUS sehingga 67%
* Dan bermacam-macam lagi kelebihan


Boleh Text/Whatsapp:
-------------------------------
Hubungi Ruby ( 013-211-3164)

ruby.yah88@gmail.com

06 October 2016

SHAKE ME

Salam semua.
Apa  khabar?
Ruby harap kita semua ceria dan kesihatan sentiasa terpelihara.
Bercakap pasal kesihatan, ada produk terbaru tau yang Ruby nak perkenalkan.



SHAKE ME merupakan produk kesihatan baru yang diperkenalkan oleh Sahajidah Hai O Marketing bermula September 2016. Ianya sejenis minuman kesihatan yang dirumus khas, campuran SOYA dan GARAM BULUH. 



SHAKE ME sesuai diamalkan untuk anda yang nak mengawal berat badan, samada nak TURUNKAN BERAT BADAN atau nak NAIKKAN BERAT BADAN. 
Yang berbeza hanyalah cara pengambilannya. 




Berasaskan 3 konsep 'M' iaitu MINERAL, MAINTENANCE dan METABOLISM,
kandungan Shake Me telah dirumus khas dengan 3 ramuan utama iaitu:

Protein Soya
Garam Buluh
L-Carnitine 'Ejen Pembakar lemak'


________________________________________________________________

Keistimewaan Shake Me

  Rendah kalori - 90 kCal/ hidangan

Tinggi dalam protein & serat


Sumber Kalsium & Magnesium


Diperkaya dengan garam buluh, L-Carnitine, vitamin & mineral


Tinggi dengan antioxidan


Tiada gula tambahan


Tiada bahan pengawet


Tiada pewarna sintetik


Pilihan terbaik untuk membekalkan tenaga, menjaga kesihatan dan pelangsingan badan. 


___________________________________________________________



5 sebab mengapa PROTEIN merupakan pilihan terbaik untuk menurunkan berat badan.

Penyerapan protein di dalam badan lebih konsisten menyebabkan badan lebih 'feel satiesfied'.

Kombinasi hidangan tinggi protein dengan karbohidrat menghalang penyerapan gula dalam badan dengan agresif.

Makanan yang tinggi protein merangsang pembakaran kalori dengan lebih tinggi dalam badan jika dibandingkan dengan lemak.

Protein bertindak sebagai pemangkin untuk membakar lemak.

Protein merupakan komponen utama dalam pembentukan dan pemulihan otot terutama semasa dan selepas bersukan, senaman ataupun aktiviti fizikal.







Kenapa SHAKE ME perlu jadi salah satu menu wajib anda?

Membekalkan mikronutrien sepanjang program pengawalan berat badan.

Membuang toksik yang tidak diperlukan badan dan meningkatkan metabolisma sel badan.

Mengimbangi hormon badan, mengawal tekanan dan membantu pembentukan potongan badan yang diidamkan.


_____________________________________________________________

Siapa yang sesuai untuk minum SHAKE ME?

- orang dewasa yang bekerja
- warga emas
- remaja dan kanak-kanak yang sedang membesar
- vegetarian
- mereka yang cepat keletihan
- anda yang ingin mengawal berat badan 




________________________________________________________________

Cara Pengambilan

Campurkan 1 sachet Shake Me ke dalam 200 ml air. Elakkan daripada menggunakan air panas. Goncang sehingga sebati dan minum dengan segera. 

Kalau nak campurkan dengan 1 sachet Min Kaffe pon boleh. Rasanya lagi ummmpp..sedap!




Produk Shake ME ni sesuai untuk anda yang ingin mengawal berat badan, samada NAK KURUS atau NAK NAIKKAN BERAT BADAN. 

* Bagi yang ingin KURANGKAN BERAT / KURUS, SHAKE ME diambil sebagai pengganti makanan.

* Bagi yang ingin NAIKKAN BERAT, ambil 2 sachet SHAKE ME selepas lunch dan dinner. 

_____________________________________________________

Testimoni Pengguna



Klik sini untuk video koleksi gambar mereka yang dah berjaya turun berat badan dengan Shake Me.

________________________________________________________



Dengan pembelian sekotak Shake Me juga, ruby akan kongsikan dengan anda semua cara diet ala Shake Me. In sha Allah berkesan pada yang konsisten amalkannya. Mudah mudahan berkuranglah berat badan itu dan berjaya mendapat bentuk badan yang diidamkan. 

apa tunggu lagi?


Dapatkan Shake Me anda sekarang.

1 kotak / 20 sachet  / 25 g per sachet.

Hanya RM 118.00 sahaja

Hubungi Ruby ( 013-211-3164)

ruby.yah88@gmail.com

____________________________________________________________________


PROMOSI TERKINI!

Dengan pembelian 6 kotak Shake Me, anda akan mendapat 1 botol Shake Me Shaker.
Terdapat 3 pilihan warna: 
Purple
Blue
White



.
.
.

Trial Pack Shake Me
5 sachet
RM35 include postage 
_______________________________________________________________________





Berminat menambah pendapatan sebagai PENGEDAR dan RAKAN NIAGA 'Shake Me' bersama Ruby?


Ruby berbesar hati mempelawa anda semua untuk meningkatkan ekonomi diri dan keluarga menerusi program usahasama pengedar 'Shake Me'. 


* Peluang menambahkan PENDAPATAN tidak terhad
* Masa yang sangat MINIMUM
* Tidak perlu sebarang kelayakan
* Latihan/Bimbingan PERCUMA diberikan
* Berpeluang mendapat BONUS sehingga 67%

* Dan bermacam-macam lagi kelebihan


Hubungi Ruby ( 013-211-3164)
ruby.yah88@gmail.com


01 June 2016

Bagaimana Premium Beautiful boleh jaga dalaman saya?

Assalamualaikum semua. Tengah malam cam gini, tetiba muncul ilham nak menulis. Sambil si adik golek2 tak nak tidur lagi, boleh lah saya karang cerita sket.

Selalu kan bila cakap pasal Korset, terus muncul dalam fikiran kita ialah membentuk semula payudara, pinggul serta posture badan yang menarik. Memang betul pon. Tapi itu ialah secara luaran, yang kita boleh nampak.

Akan tetapi, semua korset ke boleh jaga dalaman kita? 

Ya, boleh. Dengan Premium Beautiful. 

Nak cerita sket yer macam mana korset Superbrands Premium Beautiful boleh jaga dalaman saya.







*******



Seperti yang sedia maklum, saya pakai Premium Beautiful  sejak tahun 2013, selepas habis berpantang anak sulung. Boleh rujuk sini. Teringat waktu 7 bulan kandungan pertama ni, checked up dengan Doc pakar O&G di hospital swasta. Doktor maklumkan saya ada CYST tapi jangan risau sebab saiznya terlalu kecil. Tak sempat pergi next check up sebab terberanak awal. Lepas anak sulung lahir memang langsung tak teringat pasal cyst ni. Membesar ke tidak sebab langsung tak tunjuk ada tanda2 masalah pada rahim. Period teratur macam biasa. Tiada ubat atau jamu yang saya makan. Alhamdulillah, asbab pakai Premium Beautiful cyst tu mengecut dan terus hilang. 

  Pada kandungan anak ke2, scan dengan 3 orang gynea dari 3 hospital yang berbeza, sahkan memang tiada cyst langsung. Teringat la pasal kisah cyst di kandungan pertama. Asbab pakai PB kot cyst tu mengecut.



Berpantang selepas bersalin anak ke 2 ni dengan Premium Beautiful.


 Totally AWESOME!!


 Kenapa saya cakap macam tu?


Pertama sebab Premium Beautiful membantu dan mengecutkan rahim yang mengembang semasa mengandung . Rahim kita ni mengembang 500 kali ganda daripada saiz asal sewaktu kita mengandung dan rahim ni juga mampu tampung kandungan kita sehingga 9 bulan. Subhanallah, betapa hebatnya kurniaan Allah pada insan yang bergelar wanita ni. 


Keduanya, Premium Beautiful ni memang membantu untuk menyokong rahim supaya tidak jatuh. My beloved mom selalu berpesan jangan angkat benda berat waktu berpantang ni. Jangan angkat anak sulung tuh. Angkat baby jer boleh. Jangan angkat bakul yang penuh baju tuh. Daku turuti jer 😉. Nak dijadikan cerita, suatu hari tu (lebih kurang sebulan dah berpantang) tetiba emergency happened. Terpaksa angkat anak sulung berat 14 kg dalam keadaan 'berlari-lari anak'. Walaupon sekejap jer terasa mengah jugak. Terasa sangat2 bimbang takut rahim ni jatuh semula. Cukup 60 hari pergi berurut semula. Alhamdulillah, mak bidan cakap rahim ni cantik elok jer terletak. Agaknya sebab dah pakai PB sejak minggu ke2 berpantang, especially LONG GIRDLE. Premium Beautiful ni memang membantu untuk menaikkan rahim pada kedudukan asalnya dan menyokong rahim supaya tidak jatuh.


Saya pernah ada seorang kawan yang pakai Premium Beautiful sebab masalah rahimnya selalu jatuh. Sebelum jumpa korset ajaib ni, dia selalu pergi berurut untuk naikkan semula rahim tu. Mak bidan pun ada pesan pakai korset, nak tolong naikkan rahim ni. Pesannya lagi, orang dulu dulu pun tak pernah tinggal pakai korset sebab orang perempuan dulu memang buat kerja berat (angkut padi/ angkut hasil tanaman..etc). Pakai korset sebab nak jaga peranakan mereka, takut jatuh. Alhamdulillah, sejak pakai Premium Beautiful ni, masalah rahim jatuh ni dah tak ade. 


Ketiga Premium Beautiful membantu menarik dan menaikkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses kelahiran bayi. Pengalaman saya sendiri, selepas habis berpantang anak sulung, ingatkan dah selesa boleh baring. Tapi tidak. Sakit yang teramat pada area pinggang dan pinggul. Terasa macam tulang ni terburai. huhuhu.

Jadi tidur pon terpaksa mengiring sehinggalah mula pakai Premium Beautiful. Konsisten 8 jam / seminggu pakai, Alhamdulillah boleh baring dengan selesa, sakit tu dah hilang. 

Masa mengandungkan anak ke2 ni, masuk 4 bulan kandungan dah terasa sakit pada tulang pelvis. Rasa tulang itu mengembang macam dah nak beranak!. Bila berbaring lagilah sakit, kena mengiring atau berbaring dengan bantal ditinggikan untuk sokong badan dan pinggang. Bila dah bersalin, berpantang dengan Premium Beautiful pulak tu, dalam tempoh 60 hari memang sakit pinggang/ pinggul ni dah tak ada.


 Long Girdle yang dipakai itu sebenarnya kemas tersarung dari pinggang sehingga peha, bantu rapatkan tulang pinggul itu. Pengalaman saya berpantang pakai bengkung lilit dan Premium Beautiful. Saya ada 2 bengkung lilit, yang mana lebar bengkung ni hanya boleh cover dari paras bawah dada sehingga pinggul. Syok juga pakai bengkung lilit ni sebab boleh sapu minyak panas / jamu perut tapi lama kelamaan lilitan pada punggung itu mula longgar dan terangkat sedikit demi sedikit sehinggakan lilitan bahagian perut pon mula longgar. Itu yang tak best. Kekadang terpaksa tarik/kemaskan bengkung tu semula. 

 ( pb vs bengkung lilit - switch) 





Jadinya, saya putuskan untuk pakai Premium Beautiful pada waktu siang dan bengkung lilit pada waktu malam (selalunya pukul 3 pagi dah tanggalkan sebab gatal, hehe). Best pakai Premium Beautiful ni sebab ianya KEMAS. Tak perlu adjust banyak2 kali. Lemak2 kat perut ni tak der la rasa terubai-buai jer. hehehe. Malah rasa macam tak berpantang pon. 


Saya 'bertungku' tiap2 hari walaupon dah habis pantang, sebab sentiasa pakai Premium Beautiful. Nak tahu tak, pakai PB ni ibarat bertungku tau, adanya FIR (Far Infra Red) yang bantu melancarkan pengaliran darah dalam badan kita. 


Nak susukan anak pon tiada masalah apabila saya pakai Premium Beautiful. BF friendly gitu. Bahagian 'cup' bra itu tiada span, dan boleh selak macam tu jer untuk susukan bayi/ pump. Air susu pon banyak jer bila pakai Premium Beautiful ni.   


OK dah melalut. Sambung sikit pasal bagaimana Premium Beautiful ni boleh kempiskan perut ? Ya, betul, instantly. Perut kita ni ambil masa 9 bulan tau untuk membesar, bagi ruang untuk anak dalam kandungan membesar. Secara logik ia takkan ambil masa yang singkat untuk kempis semula. Perlu ada usaha. Antaranya ialah pakai Premium Beautiful. Bila sarung Premium Beautiful ni, secara langsung yang buncit itu terus hilang, boleh rasa, boleh nampak with bared eyes yang perut itu dah kempis. saya sendiri dah rasa. Jadinya, kalau ibu2 ada risau perut tu tak kempis2, boleh la pakai Premium Beautiful. Nak kekal kempis, pakai Premium Beautiful + exercise + eat clean. Itu formula terpenting. 


Rasa confident, tak ada rasa segan, sebab dah sarungkan Premium Beautiful. Dalaman kita pon sihat, luaran pon menarik, dan yang penting kita dan pasangan kita itu puas hati. Berbaloi-baloi sangat.

Nak senaraikan kebaikan Premium Beautiful ni memang panjang berjela lah. Yang saya kongsikan di atas ni semua atas pengalaman saya sendiri, sebab saya memang pemakai tegar Premium Beautiful. 


Macam mana nak pastikan diri ni sentiasa pakai / tiap2 hari pakai Premium Beautiful? 
Semuanya bermula dengan paksaan, lama kelamaan jadi kebiasaan lah. Yang penting niat kita nak pakai ni, mudah mudahan kita mendapat kesihatan yang terbaik dengan pakai Premium Beautiful. Kita sentiasa ingat yang Maha Penyembuh itu ada, kita pakai Premium Beautiful asbab untuk sembuh. 


meh nak belanja gambar terbaru. Alhamdulillah, puas hati dengan Premium Beautiful.





*******************************



Kalau anda berminat nak pakai Premium Beautiful, bole hubungi Ruby di 013-211 3164 (whatsapp/telegram/sms) atau drop an email to ruby.yah88@gmail.com. Saya sedia bagi khidmat nasihat pasal Premium Beautiful. 

Nak tahu promosi terkini Premium Beautiful? Keep following my fb (@Rubiah Ab Ghani) or ig (@rubiahabghani).