01 June 2016

Bagaimana Premium Beautiful boleh jaga dalaman saya?

Assalamualaikum semua. Tengah malam cam gini, tetiba muncul ilham nak menulis. Sambil si adik golek2 tak nak tidur lagi, boleh lah saya karang cerita sket.

Selalu kan bila cakap pasal Korset, terus muncul dalam fikiran kita ialah membentuk semula payudara, pinggul serta posture badan yang menarik. Memang betul pon. Tapi itu ialah secara luaran, yang kita boleh nampak.

Akan tetapi, semua korset ke boleh jaga dalaman kita? 

Ya, boleh. Dengan Premium Beautiful. 

Nak cerita sket yer macam mana korset Superbrands Premium Beautiful boleh jaga dalaman saya.







*******



Seperti yang sedia maklum, saya pakai Premium Beautiful  sejak tahun 2013, selepas habis berpantang anak sulung. Boleh rujuk sini. Teringat waktu 7 bulan kandungan pertama ni, checked up dengan Doc pakar O&G di hospital swasta. Doktor maklumkan saya ada CYST tapi jangan risau sebab saiznya terlalu kecil. Tak sempat pergi next check up sebab terberanak awal. Lepas anak sulung lahir memang langsung tak teringat pasal cyst ni. Membesar ke tidak sebab langsung tak tunjuk ada tanda2 masalah pada rahim. Period teratur macam biasa. Tiada ubat atau jamu yang saya makan. Alhamdulillah, asbab pakai Premium Beautiful cyst tu mengecut dan terus hilang. 

  Pada kandungan anak ke2, scan dengan 3 orang gynea dari 3 hospital yang berbeza, sahkan memang tiada cyst langsung. Teringat la pasal kisah cyst di kandungan pertama. Asbab pakai PB kot cyst tu mengecut.



Berpantang selepas bersalin anak ke 2 ni dengan Premium Beautiful.


 Totally AWESOME!!


 Kenapa saya cakap macam tu?


Pertama sebab Premium Beautiful membantu dan mengecutkan rahim yang mengembang semasa mengandung . Rahim kita ni mengembang 500 kali ganda daripada saiz asal sewaktu kita mengandung dan rahim ni juga mampu tampung kandungan kita sehingga 9 bulan. Subhanallah, betapa hebatnya kurniaan Allah pada insan yang bergelar wanita ni. 


Keduanya, Premium Beautiful ni memang membantu untuk menyokong rahim supaya tidak jatuh. My beloved mom selalu berpesan jangan angkat benda berat waktu berpantang ni. Jangan angkat anak sulung tuh. Angkat baby jer boleh. Jangan angkat bakul yang penuh baju tuh. Daku turuti jer 😉. Nak dijadikan cerita, suatu hari tu (lebih kurang sebulan dah berpantang) tetiba emergency happened. Terpaksa angkat anak sulung berat 14 kg dalam keadaan 'berlari-lari anak'. Walaupon sekejap jer terasa mengah jugak. Terasa sangat2 bimbang takut rahim ni jatuh semula. Cukup 60 hari pergi berurut semula. Alhamdulillah, mak bidan cakap rahim ni cantik elok jer terletak. Agaknya sebab dah pakai PB sejak minggu ke2 berpantang, especially LONG GIRDLE. Premium Beautiful ni memang membantu untuk menaikkan rahim pada kedudukan asalnya dan menyokong rahim supaya tidak jatuh.


Saya pernah ada seorang kawan yang pakai Premium Beautiful sebab masalah rahimnya selalu jatuh. Sebelum jumpa korset ajaib ni, dia selalu pergi berurut untuk naikkan semula rahim tu. Mak bidan pun ada pesan pakai korset, nak tolong naikkan rahim ni. Pesannya lagi, orang dulu dulu pun tak pernah tinggal pakai korset sebab orang perempuan dulu memang buat kerja berat (angkut padi/ angkut hasil tanaman..etc). Pakai korset sebab nak jaga peranakan mereka, takut jatuh. Alhamdulillah, sejak pakai Premium Beautiful ni, masalah rahim jatuh ni dah tak ade. 


Ketiga Premium Beautiful membantu menarik dan menaikkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses kelahiran bayi. Pengalaman saya sendiri, selepas habis berpantang anak sulung, ingatkan dah selesa boleh baring. Tapi tidak. Sakit yang teramat pada area pinggang dan pinggul. Terasa macam tulang ni terburai. huhuhu.

Jadi tidur pon terpaksa mengiring sehinggalah mula pakai Premium Beautiful. Konsisten 8 jam / seminggu pakai, Alhamdulillah boleh baring dengan selesa, sakit tu dah hilang. 

Masa mengandungkan anak ke2 ni, masuk 4 bulan kandungan dah terasa sakit pada tulang pelvis. Rasa tulang itu mengembang macam dah nak beranak!. Bila berbaring lagilah sakit, kena mengiring atau berbaring dengan bantal ditinggikan untuk sokong badan dan pinggang. Bila dah bersalin, berpantang dengan Premium Beautiful pulak tu, dalam tempoh 60 hari memang sakit pinggang/ pinggul ni dah tak ada.


 Long Girdle yang dipakai itu sebenarnya kemas tersarung dari pinggang sehingga peha, bantu rapatkan tulang pinggul itu. Pengalaman saya berpantang pakai bengkung lilit dan Premium Beautiful. Saya ada 2 bengkung lilit, yang mana lebar bengkung ni hanya boleh cover dari paras bawah dada sehingga pinggul. Syok juga pakai bengkung lilit ni sebab boleh sapu minyak panas / jamu perut tapi lama kelamaan lilitan pada punggung itu mula longgar dan terangkat sedikit demi sedikit sehinggakan lilitan bahagian perut pon mula longgar. Itu yang tak best. Kekadang terpaksa tarik/kemaskan bengkung tu semula. 

 ( pb vs bengkung lilit - switch) 





Jadinya, saya putuskan untuk pakai Premium Beautiful pada waktu siang dan bengkung lilit pada waktu malam (selalunya pukul 3 pagi dah tanggalkan sebab gatal, hehe). Best pakai Premium Beautiful ni sebab ianya KEMAS. Tak perlu adjust banyak2 kali. Lemak2 kat perut ni tak der la rasa terubai-buai jer. hehehe. Malah rasa macam tak berpantang pon. 


Saya 'bertungku' tiap2 hari walaupon dah habis pantang, sebab sentiasa pakai Premium Beautiful. Nak tahu tak, pakai PB ni ibarat bertungku tau, adanya FIR (Far Infra Red) yang bantu melancarkan pengaliran darah dalam badan kita. 


Nak susukan anak pon tiada masalah apabila saya pakai Premium Beautiful. BF friendly gitu. Bahagian 'cup' bra itu tiada span, dan boleh selak macam tu jer untuk susukan bayi/ pump. Air susu pon banyak jer bila pakai Premium Beautiful ni.   


OK dah melalut. Sambung sikit pasal bagaimana Premium Beautiful ni boleh kempiskan perut ? Ya, betul, instantly. Perut kita ni ambil masa 9 bulan tau untuk membesar, bagi ruang untuk anak dalam kandungan membesar. Secara logik ia takkan ambil masa yang singkat untuk kempis semula. Perlu ada usaha. Antaranya ialah pakai Premium Beautiful. Bila sarung Premium Beautiful ni, secara langsung yang buncit itu terus hilang, boleh rasa, boleh nampak with bared eyes yang perut itu dah kempis. saya sendiri dah rasa. Jadinya, kalau ibu2 ada risau perut tu tak kempis2, boleh la pakai Premium Beautiful. Nak kekal kempis, pakai Premium Beautiful + exercise + eat clean. Itu formula terpenting. 


Rasa confident, tak ada rasa segan, sebab dah sarungkan Premium Beautiful. Dalaman kita pon sihat, luaran pon menarik, dan yang penting kita dan pasangan kita itu puas hati. Berbaloi-baloi sangat.

Nak senaraikan kebaikan Premium Beautiful ni memang panjang berjela lah. Yang saya kongsikan di atas ni semua atas pengalaman saya sendiri, sebab saya memang pemakai tegar Premium Beautiful. 


Macam mana nak pastikan diri ni sentiasa pakai / tiap2 hari pakai Premium Beautiful? 
Semuanya bermula dengan paksaan, lama kelamaan jadi kebiasaan lah. Yang penting niat kita nak pakai ni, mudah mudahan kita mendapat kesihatan yang terbaik dengan pakai Premium Beautiful. Kita sentiasa ingat yang Maha Penyembuh itu ada, kita pakai Premium Beautiful asbab untuk sembuh. 


meh nak belanja gambar terbaru. Alhamdulillah, puas hati dengan Premium Beautiful.





*******************************



Kalau anda berminat nak pakai Premium Beautiful, bole hubungi Ruby di 013-211 3164 (whatsapp/telegram/sms) atau drop an email to ruby.yah88@gmail.com. Saya sedia bagi khidmat nasihat pasal Premium Beautiful. 

Nak tahu promosi terkini Premium Beautiful? Keep following my fb (@Rubiah Ab Ghani) or ig (@rubiahabghani).

18 May 2016

Maharaja Celgynic

Bismillah

selamat bersua kembali.

Kali ni ruby nak kongsi dengan anda semua satu produk daripada Sahajidah Hai-O, yang telah dirumus semula. 


Celgynic Gold

 @ 

Herba Maharaja





Rahsia KEHEBATAN Maharaja Dinasti MING dengan perubatan herba telah di rumus semula oleh Profesor He Guansheng, penasihat khas kepada Fujian Province of China. Medical & Healthcare Product Xiamen. Profesor di Jabatan Biologi Xiamen University. Beliau telah memenangi anugerah  perubatan dan pemakanan terbaik di International Health Convention Paris 1995.


__________________________________________________



KANDUNGAN UTAMA



Kandungan utama Celgynic ialah minyak kuning telur yang mana mengandungi LESITIN yang tinggi di dalamnya. Apa itu lesitin? Boleh rujuk FAQ di bawah. 

__________________________________________________________



FUNGSI, KEHEBATAN DAN KEISTIMEWAANNYA ;



* meningkatkan prestasi kelelakian dan kesihatan keseluruhan

* Memberi kesan menakjubkan (saiz dan eraksi - botol ke2)

* Memberi tenaga dan meningkatkan imuniti tubuh

* Menurunkan kolesterol dlm darah, justeru mengelakkan sakit jantung, tekanan darah rendah serta trombosis dalam otak.

* Mempercepatkan proses baik pulih sel untuk luka dalam dan luar.

* Mengawal paras gula dalam darah.

* Mencegah penyakit kulit dan menghilangkan kehitaman pada kulit.

* Mengelakkan rambut gugur malah memperbaiki kualiti dan kuantitinya.

* Meningkatkan daya ingatan, membantu perkembangan otak dan mencegah nyanyuk.

* Anti ketumbuhan (tumor) atau kanser.






__________________________________________________________


CARA PENGAMBILAN

2 kali sehari selepas makan dan diambil pada waktu pagi dan waktu malam. 



Setiap kali 2-4 biji. 


Sebaiknya disimpan ditempat sejuk [peti sejuk].


Celgynic juga telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. No rujukan KKM 1372661318
______________________________________________________________


FAQ



Apakah itu lesitin yang terkandung dalam CELGYNIC?


Nutrien lesitin yang terkandung dalam CELGYNIC adalah diekstrak daripada kuning telur. Ia merupakan unsur penting dalam pembentukan membran sel badan manusia. Ia dapat memperbaiki, memperbaharui dan menstruktur semula membran sel terutamanya sel-sel otak, jantung, hati dan kalenjar, menjadikan sel seluruh badan lebih sihat. Ia juga dapat menurun dan menguraikan kolesterol dalam darah, melancarkan kapilari darah dan peredaran darah.


Adakah CELGYNIC dapat mengubati diabetes, tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi?


CELGYNIC kaya dengan lesitin. Lesitin mempunyai fungsi mengemulsi dan menguraikan lemak, mengurangkan masa lemak berada di dinding dalam saluran darah, menggalakkan kehilangan plak arterosklerosis. Menurut kajian yang dijalankan, kekurangan lesitin akan menyebabkan fungsi pankreas menurun. Kegagalan merembes insulin yang mencukupi mengakibatkan gula yang berlebihan berada dalam darah dan seterusnya menyebabkan gula darah tinggi. Maka lesitin dapat membantu menyelaras gula darah, tekana darah dan kolesterol badan.


Bolehkah CELGYNIC diganti dengan pengambilan sebiji telur kuning setiap hari?


Walaupun telur kuning kaya dengan lesitin, tetapi kandungan kolesterol dan lemak tak tepu di dalamnya juga sangat tinggi. Pengambilan yang terlalu banyak adalah tidak baik untuk kesihatan saluran darah jantung dan otak. Selain itu, Celgynic kaya dengan herba bernilai yang dapat membekalkan pelbagai jenis unsur mineral dan unsur aktif untuk badan dan amat bermanfaat untuk badan.


Adakah CELGYNIC sesuai diambil oleh semua peringkat umur?
Kanak-kanak dibawah umur 3 tahun tidak dicadangkan untuk mengambil CELGYNIC


_____________________________________________________
TESTIMONI





_________________________






Dapatkan Celgynic Gold sekarang.

230 mg x 120 softgels 

Hanya RM 153.00 sahaja 


Hubungi Ruby ( 013-211-3164) atau Saiful (013-939-4147) 
ruby.yah88@gmail.com

____________________________________________________________


Anda juga berpeluang menjadi pengedar Celgynic Gold

keuntungan minimum RM 1000 sebulan! 

* Pil kecantikan + Rambut + Kulit + Rahsia Kesihatan Dalaman Lelaki *

ada yang berani sahut cabaran untuk menjadi pengedar sah Celgynic?



Hubungi Ruby ( 013-211-3164) atau Saiful (013-939-4147) 
ruby.yah88@gmail.com





12 April 2016

SET KEMPIS PERUT



Kenapa Wajib Pilih Set Kempis Perut?

Ramai nak kurus dan nak perut kempis tapi masih gagal mendapat hasil yang memuaskan hati kerana belum jumpa cara yang sesuai.

Nak Kurus dan Perut Kempis perlulah mengamalkan diet seimbang dan sihat secara semula jadi tanpa perlu makan PIL KURUS yang kemungkinan membahayakan kesihatan.

Kami ada produk semulajadi yang terdiri daripada bahan semulajadi, tanpa bahan kimia dan selamat 100% untuk dimakan. Dan kami namakan ia sebagai Set Detox atau Set Kempis Perut yang boleh membantu anda menurunkan berat badan dan mengurangkan inci pada badan secara semulajadi dan selamat!

Set Detox / Set Kempis Perut kami terdiri daripada:


✔ BV Alfafa
✔ Garlic Tablet
✔ Mineral Coffee








___________________________________________________________________

KELEBIHAN SETIAP PRODUK SET KEMPIS PERUT



1. BV Alfalfa

- menyahtoksid
-menggalakkan sistem penghadaman yang baik
- mangALKALIkan badan
- menghilangkan bau nafas
-meningkatkan fungsi imuniti badan
- mengurangkan haba dalam badan yang berlebihan
- menambah darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen ke seluruh badan.



2. Hai-O Garlic Tablet

- menurunkan kandungan lemak dan kolesterol dalam darah
- mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis
- menghalang pembekuan darah, mencegah trombosis
- membantu fungsi penghadaman, melegakan perut kembung, dan ulser peptik
-membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit
-membantu menyelaras gula dalam darah
- menggalakkan peredaran darah dalam badan



3. Mineral Coffee

-menghilangkan keletihan fizikal dan mental
- minyingkirkan toksin dalam badan
- membantu mengawal rasa lapar
- sesuai untuk pesakit diabetes, darah tinggi, sakit jantung, sembelit & migrain




___________________________________________________________________

CARA PENGAMBILAN SET KEMPIS PERUT

Pagi

1 sachet Mineral Coffee
2 Garlic tablets

Tengahari

BV Alfalfa (selepas lunch)

Petang

1 sachet Mineral Coffee

Malam

BV Alfalfa (selepas dinner)
2 Garlic tablets


__________________________________________________________________

TESTIMONI













disclaimer: Testimoni hasil produk daripada website ini adalah contoh nyata daripada pengguna.

__________________________________________________________________
__

Jangan risau! Impian anda untuk memiliki badan idaman mampu direalisasikan dengan SET KEMPIS PERUT terbaik kami yang harganya juga sangatlah berpatutan!!






Dapatkan segera set kempis perut dengan hanya RM160 sahaja (exclude postage). Tindakan yang cepat mampu menghasilkan keputusan yang mengagumkan. Orang lain dah cuba, anda bila lagi.


013-211.3164
ruby.yah88@gmail.com