25 December 2010

kisah penganggur: Part 2

tiba2 jer kan nk buat part 2 tentang kisah hidupku sebagai penganggur ni..hehe..

selama 2 minggu duk kt umah ni, saya tidak lah goyang kaki sahaja.makan tido.makan tido. No! No!No!..
ari ahad-rabu: siang hari saya tolong parents buat sate + kemas umah. lewat ptg or mlm nyer tuh baru rehat sket2 + layan tenet n tv.
khamis -sabtu: skang ni gilir2 ngan my sis pi niaga kt pasar mlm or pasar tani. tp mostly saya duk umah la, kemas2 umah or buat pape yg patut..

kekadang tu kalu terlebih rajen saya n my sis ni, anah pon buat la kek. ni la chance tuk saya belajar buat kek, memandangkan die ni bekas kuli pelajar dalam bidang seni kulinari. nex week die dah nak chau dari umah, sambung master plak. 

haaa..akak2 saya 2 org tuh dh smbung master. saya cam ner plak?...seyesly sminggu lepas hati saya ni tgh gundah gulana + keliru + dilema lah..memang serabut. just nk decide nak sambung master or keje jer dulu. kawan saya ade la bg pandangan pasal master ni, n memang betol katenye, x rugi smbung master awal2 ni, tuk mase depan jugak kan. in the same time, saya dah tanye lecturer and he proposed suh sambung jer tajuk fyp tuh. tp x minat la..nk wat cam ner, udah mende tu susah nk handle, so jgn cari pasal plak. nnt plannye nk habiskan master lam stahun stengah, tp habis 2-3 tahun plak.hahahahahaaaa

arghhhh... klu jadi la nk smbung master ni, january intake la nmpaknye. finally, a decision has been made..insyallah, klu ade rezki, saya akan sambung master jer. tp bukan sekarang k. not january intake lah. maybe july or nex2 year ke. sape tahu kan. bile hati ni dh betol2 terbuka & bersedia nk smbung blaja lagi kat u. 

so, saya skang ni masih lagi dalam proses mencari kerja. dh ler x ley keje ngan pet. maka kena cari keje len la. usya jer lu mane2 keje yg best. x der hntar resume lg (boh-doh btol kan saya ni, org len dh bnyk hntr resume nk keje, siap interview lg, tp sy ni duk rilex jer). bukan memilih tp saya nk make sure yg saya ni dh btol2 bersedia nk bekerja baru saya apply kerja kt company mane2. 

bley tak x mo keje tp duet nk masuk jer..hehehe...nk jadi surirumah sepenuh mase..pemikiran boh-doh sekali lagi. buat pe buang mase 4 tahun study engineering klu x keje kan. hahahaha...


lagi beberapa hari nk masuk tahun baru. maka dgn ini azam tahun baru saya ialah mencari kerja yg sesuai + best...harharhar...

19 December 2010

pasrah..

Menjadi pelajar tajaan Pet tidak bermakna saya akan bekerja & berkhidmat dgn organization tersebut. Selalu kalau sedara-mara or sape2 la tye saya belajar kt ner.dijawabnye kt utp under Pet, for sure dieorg akan membalas," senang la kamu nnt, lps blaja dpt keje trus ngan Pet". huhu..dan saya pula menjawab:" insyaAllah, atas rezki la. xsemestinye dpt keje sane"....

Interview with Pet mase bln puasa haritu..dah la dgn demam + selsema + batuk, keyakinan diri pon merundum jatuh. Tawakkal jer mase tgh interview tuh. rasa mcm nk nangis jer. dah ler interviewer tu tgk semacam jer. Terasa diri ini sngt2 la x layak tuk keje ngan Pet. terasa sngt2 down & sedih. Lps tu, sy mengadu nasib pada sedara sy iaitu dua pupu yg bekerja di ABF. Msg thru phone jer. Nk call segan coz bz orangnyer.

Sebermula dr tarikh interview tu, maka penantian pon bermula jgk la. kate nye after final exam the result will be announced. Maka, pada 15 dec kira-kira 4 hari lps, kiteorg yg dah di interview nih bley la call wakil Pet tuk bertye pasal result. Jawapan drp dieorg hanya dua, either : You are recommended OR You are not recommended. 

Saya tersangat la cuak tuk call bertye kan result tu coz sy x tau sama ada bley trime ke tidak. Kekadang hati ni fikir mmg nk keje ngan Pet coz kan skang ni susah dpt keje, if dpt Pet tu mmg syukur sgt2. X pyh cari keje len. parents pon cm berharap jer kan. lg satu, name Pet ni sngt gah. sngt branded. hehe..

Tetapi on the other side, saya akan terikat selama 10 tahun n unfortunately  cant break the contract. i would not know what will happen within 10 thun ni. Pernah terfikir kalau la terjadi sesuatu yg memaksa sy berhenti keje or ape ke, mmg akan agak susah tuk wat decision tuh. 

So, saya dh decide yg terbaik tuk diri saya and dah set dlm mind supaya bersyukur jer ngan ape keputusan nye nnt. 

Alhamdullillah, jumaat aritu sy dh call & syukur ngan keputusannya. sy pasrah & akur jer. not recommended bekerja di situ bermakna ia membuka peluang tuk sy bekerja di tempat len. len org len rezki . maybe rezki sy tidak di situ. semoga Allah membuka pintu rezki sy di tempat len. amin~~

kpd kawan2 yg recommended tuh, tahniah diucapkan..

job hunting now. 

16 December 2010

kisah penganggur: Part 1

salam semua...

sudah bape hari sy x update blog ni. yg previous entry pon was just  quick update jer. kini hidup sy sebagai seorang penganggur.

activities di rumah.. goyang kaki kemas2 umah, sidai baju, basuh pinggan, masak belom lagi coz besenye my mum yg msak.. tunggu org masuk meminang. my parents ni buat bisness yg mnjadi sumber pndapatan keluarga, sy sebagai seorang lepasan 'u' yg menganggur & x keje lagi , maka dgn ini sy serta merta tnpa perlu intvw or apply surat ke, terus masuk  keje ngan parents.haaa..bisness ape??.x dpt gaji tp bley mkn & tmpat tinggal free. 

semalam 15 dec, sepatutnye sy dh bley call Pet tye sal result interview. either sy ni recommended or not di employed by Pet. seperti kate rafi, dua2 ade pros & cons. sy akui perkara tersebut. nnt la, bila ade kekuatan br call.huhu..

few peristiwa berlaku sejak sy berada di rumah ni..for my lil sis imah, this is for ur info ye.tau u nk exam kan...

first, ari ahad baru2 ni. my lil bro, najmi, the cyclist tuh axcident mase jalani latihan. donno the details tp die 'tercium' jlan raya. habis rim tayar depan beskal bengkok. luka sket2 kt tangan & kaki. minor injuries jer. not too serious. skang ni masih lagi bercuti from training & automatically kena tolong my parents la..haha

second: on the same day, dpt berita from my untie kt subang tuh, katenye my oldest sis telah dimasukkan ke hospital due to diarrhea. alhamdullillah, makin pulih..

third: my abah kan ade darah tinggi.on the same day, bekalan ubat hbis + brite sal my sis tu. so his blood pressure melambung2 nek. jadinye, my abah pon start pening & rehat jer sepanjang hari. malam nyer tuh, dah x than pi hospital check & kul 2 pagi cmtu baru balik umah. hopefully, he will get well soon..same2 doakan yer..

forth: malam kelmarin sy belajar buat kek caremel.nnt new update yer..:)

fifth: ular masuk lam umah.kejadian berlaku tyme magrib semalam. saksi yg menemui ular tersebut ialah tuan blog ini.hihihi...perkara pertama yg sy buat ialah menjerit..panik..finally, dgn bntuan pak cik sy & konco2 nyer, binatang tersebut telah ditamatkan riwayat nya. 
klu mimpi ular membawa maksud ade org nk dtg meminang, tp klu dh terjumpe ular dpan mata, petanda ye ape plak?? itu membawa mksud bahaya di depan mata, just get urself away from danger..hahaha..

entry kali ini juga tidak bergmbar. agak borink kan. hehe..xpe2, nex entry for sure x bape nk borink + ade gmbr. insyaAllah..

ok, bye~~~

13 December 2010

balik kg

alhamdullillah..pagi smlm saya sudah selamat tiba di kampung. kul 6 pagi bas dh smpai mbkt. trus called my parents suh dtg amik. sampai jer umah,solat subuh n trus sambung tido until tengahari.

malam nyer tu sebelum bertolak..

odiey n rafi yg tolong hntr kt taman maju.thnks a lot to u olls. snggup tunggu saya until bas smpai. bas sepatutnyer smpai around 8 pm but lewat stengah jam.dah ler saya sorang jer yg nek bas ke trg.mmg agak cuak. duk pk mcm2 ..ingt kena tinggal bas la..ingt bas x der la.hahaha..upenyer tu hanyalah perasaan jer...dah la kounter bas tu tutup.x dr org jage.x der tmpat nk bertanya la ...

tp pape pon, perjalanan selamat wlaupon saya rase bas tu dipandu dgn laju.

ok, bubye~~

05 December 2010

riang ria bersama mereka

on 3 dec 2010.

sbelah pagi tu dh setel sal dissertation report.just waiting tuk di hardbound kan jer.lega sedikit.

pada sebelah ptg tu, ade briefing pasal graduation on 2011.skejap jer pon. alang2 briefing tu kat CH n sbelah ngan irc, so saya n kawan2 pon bergmbar tuk kali terakhir. lam pix ni noor xder coz die ade komitment ngan volley. tp x pe noor, u tetap di hati kami.hehe

layan jer pix kat bawah ni yer...

ni dalam ch. sngt mngantuk. motip saya letak gmbr ni???heehehe..
sbb sy ialah tuan punyer ini belog. so, of corse la ade gmbr saya.

dalam irc plak
.mcm dalam tin sardin plak kan.

di antara buku2. suke pix ni.


between ch & irc.

sesudah tu, pi smyng asar kt masjid. ade perkara memalukan telah berlaku. nk tau ape? x pyh la ek..

ni mereka bertiga.klu saya ade dlm gmbr ni jgk, konpem saya yg terendah.haha

perut sngt lapa. td brunch (b.fast + lunch) ngan sebungkus nasi lemak jer.mane tahan perut den.mmg ler lapo jadinyer~~
pastu ape lg, kami pon berangkat la ke batu gajah.dinner @pizza hut.tersngt lapar k.order la pizza with 6 layers of cheese tu + creamy cabonara spagetty + meatball n ape ntah lagi. kekenyangan smpai x hbis mknn. akhirnya, tapau jer yg lebih tu..

ini mereka. 


dan ini pula kami.

smpai utp tyme magrib, singgah masjid tuk solat then trus pi lecture hall tuk engagement session with Mr Pet. story pasal engagement ni akan diceritakan in next n3 yer..

ok, itu kejadian 3 hari lepas. habiskan mase ngan kawan2 coz my bf bz keje..hehe
insyaallah, lam mase 2 ari lg report hardbound akan siap. pastu setelkan clearance n other things tu smue.
barang yg nk dipostkan pon dh siap packing. tggu nk kena post jer esok.

ok, bye..nk lyan running man kejap.. 

04 December 2010

kenangan bersama rakan2

mostly gmbar2 ni diambil tyme event2 tertentu bersame rakan2 sekelas..start from 1st year until la final year nih..layan jer ek.kirenye macam review smule kenangan bersame rakan2 yer..

ni gambar sebahagian drpd girls meci kt jj ipow. kuar tgk wayang midnite.
selepas hbis exam tyme 1st year. xder plan pon nk kuar ramai2, tp terserempak plak.

selain berhibur tgk wayang, saya pon skali skala ade la jugak join sukan..mostly intervillage r. yg sy pernah join hoki n bola jaring.

ni pertandingan hoki intervillage.kami mewakili village 3. klu x slp, kiteorg jd johan.hehe.

ni mase 2nd year 1st sem. kt kelas pcs. kami:ruby, noor, odiey, rafi & pae adalah junior. yg len tu smue nyer senior.

ni mase sambutan hari raya for mechi department. merangkap majlis penyampaian sijil for DL students.

mase ni dh x ingt bile either 1st year or 2nd year.lps habis kelas kt pocket C, kiteorg bergmbar kejap.
lam pix ni: noor, fae, rafi, aliya & dila..yg ambik gmbr ni tuan empunyer blog la.

ni 1st tyme bergedix lam irc. kamera noor bnyk berjasa.

x lupe juge setahun mase dihabiskan dgn robocon.

ni gmbr2 dak2 pompuan in technical. during robocon family day.

sngt seronok join robocon ni.dpt kenal rmai junior n senior. berpeluang rasai pengalaman bekerja lam workshop @ lab robocon. men2 ngan rivet + saw machine n so on. berbaloi jugak sbb team kami menang 3rd place in robocon competition. tp bile dh blk intern, dh x join coz komitment tuk fyp plak. heheheeee
* sweet memory plak, melalui robocon tu la saya kenal si dia..hehehe


ni mase dinner batch Jan '06 last semester.

event terbaru semester akhir bersama rakan2 meci ialah ifter kt shabu2. tp x der pix plak. pastu smbutan hari raya korban di pavilion utp. kiteorg x blk raya coz mase tu tgh exam week.


gmbar kt bwh ni mase kiteorg dh hbis exam. last paper for this semester n the whole life..hahaha

part of polymer class members.

muke2 ceria sbb exam sudah hbis~~

well, itu ialah antara kenangan bersama rakan2. bnyk lg kot yg ade. malas la plak nk story. hehe..
hopefully after dh hbis blaja ni kite smue still kontek to each other ye kawan2.

01 December 2010

soo sleepy..

mengantuk..tp x nak tido lagi..knp yer???

sebab time mcm ni la tenet laju giler...hehehehehe..korbankan mase tido tuk surf tenet?? adakah berbaloi??

time cmni la senang jer nak surf tenet.bukak fb, blogwalking n bukak blog gossip.x payah nk refresh bnyk2 kali.time ni kot2 org dh rmai tdo,x pon dh ramai cau balik umah coz dh hbis exam.

td pegi tgk wayang crite kartun rapunzel tuh..mmg best.last wekend pi dating pon tgk wayang jugak.crite unstoppable.mmg best jugak.sngt suspen crite tuh..i like both..

tadi b4 pi tgk wayang, pi usyar barang2 hantaran pertunangan sat..tettt...sapa nk bertunang nih??
bukan tuan empunya blog ni yer kawan2..saya just follow my hosmate cari brg tuk buat hntran jer.her sister gonna to engage lam mase terdekat nih.

wokeh..dissertation report belum siap di edit lagi..so ape lagi, edit cepat2 n tdo...

sekian..

27 November 2010

exam sudah berakhir, maka....

Petang tadi selama 3 jam bertungkus lumus jawab soklan exam yg terakhir. yang terakhir sebagai as a undergraduate student. slepas ni dah x der exam2..yahuuuuuuuu!!! best nye..lega,syukur..nnt just tunggu result exam lagi sbulan..habis jer exam, ade la sket sesi photoshoot bersame classsmate. Photo upload nnt la yer, memandangkan tenet sngt lembap skang ni..

Ape yg nk dibuat slepas exam ni??? Few task sudah disenaraikan...

1- Setelkan dissertation report + hardbound
2- Claim fyp
3- Clearence
4- marathon smue muvi + drama +reality shows yg blom tgk
5- packing barang2

pastu dh setel smue perkara2 diatas, maka bye2 utp...tp, got one more task to do...guess what??

DATING!!

hehehe...kesian pakwe ai tau..berminggu2 terabai..hehee..study week 1 week + 2 weeks exam..x bley kaco..hahaa..kejam x??

tp pape pon, task list no 1-3 mesti kena setelkan..

out of topic skejap...sesi luahan perasaan kejap..
mentang2 la sy ni dh nk hbis study, maka laptop pon buat hal.sejak 2 hari lepas, makin kerap buat hal nyer..slalu jer hang tetiba pastu appear screen biru tuh.sakit hati tau.tgh wat keje je, tetiba jer hang mcm tuh, so terpaksa tekan button off tu and turn on smule.dulu2 ade la skali sehari mende ni terjadi, tp skang ni 4-5 kali.tension tau...dah ler report kena baiki ni..xpe2.lepas ni kena format la nmpk nyer..satu lg ni, sal tenet.tersngt2 lembap.beribu riban kali dh tukar proxy, still lembap.kaco betol la.

ok,sekian..

24 November 2010

noor azliza sudah tua..


HAPPY BIRTHDAY!
HAPPY BIRTHDAY!
HAPPY BIRTHDAY!

to beloved rumate, happy birthday..sweet 22..and welcome to the club..

few wishes to you..

~ may God bless you
~ smoga pnjang umor & murah rezki sentiasa
~ moga sukes in your life
~ fren forever
~ happy selalu

and lastly
-
-
-
-
-

~ selamat mnjawab paper FANDE esok..


me and besday girl..
left: budak nk gemuk,mkan x berenti, berat pon nek..
right: budak body mantap..hehehe

22 November 2010

sweet 21 to my lil bro..

arini sudah msuk 22 nov. bermakna sorang lagi ahli keluarga saya menyambut hari kelahiran beliau yg ke 21. my lil bro.

name skema lam ic n surat branak: mohd hassanuddin ab ghani (part name 'mohd' tu x sure plak btol x eja nya)..tp kiteorg panggil die mamat or mat jer. merupakan anak yg ke 5 from 9 adik bradik. anak laki sulung lam family saya merangkap cucu lelaki sulung lam Endut's colony. x pyh crite bnyk pasal die. layan jer gmbr2 kt bawah ek.

ni waktu kecik.umor bape dh x ingt.
yg pnting saya ni tua stahun jer dr die.kt umah arwah nenek

kiteorg bertiga. stat from '87,'88 and '89..tiga thun berturut2.

me & him..tyme raye thun 2008.sedondon plak baju.hehe

ni latest pic.mase raye aidifitri aritu..sape2 nk ngorat die x bley.dh ade awek.

to mat,
HAPPY BIRTHDAY!!

- happy birthday, ..
-may Allah bless you
-semoga panjang umor n dimurahkan rezki
-semoga sentiasa sukses lam hidup
-semoga dpt mencapai impian n cita2
-sory bro, no birthday present..hehehe


no forget to my another lil bro yg bakal menghadapi SPM tomorrow. Good Luck dear..

19 November 2010

story on hari raya..

alhamdullillah...2 paper sudah selamat dijawab. lagi 2 paper tinggal.agak tough soklan2 exam coz lecturers kuarkan set sokln g baru. maksudnyer, almost sokln2 ni x same mcm previous semester. huhu..usaha sudah..cme skang ni doa n tawakkal jer la tuk 2 paper yg dh dijawab tuh.for nex paper,fande & polymer, mintak2 bley jawab ek..yg pnting skang ni, usaha k....

ok,back to the title of entry..niat nk taip entry pasal sambutan raya haji ni 2 hari lepas, tp memandang kan tenet kt sini sngt teramatlah slow,terpaksa la ditangguhkan..slow dr siput. ade tuh,mmg x bley connect tenet langsung tau..arini, dh ok sket.

pagi raya tuh, bgn awal sket dr biasa.lepas smyng subuh, iron baju n tolong2 noor masak kt dpur.around 8.15 am,saya, thock, nana and tirah pon pegi la ke masjid tuk smyng raya. on da way pi masjid tu, kiteorg x nmpk satu pon krete atas jalan.clear.pelik la skejap.awat x de krete ni?. x der org pi smyng raye ke?.skali dh smpai masjid, kete penuh n terpksa parking tepi jln.tup tup, dari dalam krete kiteorg nmpk smue org tgh kusyuk dgr imam bg khutbah.upenye, silap timing la,org dh siap smyng raye, khutbah pon dh nk hbis tp kiteorg baru smpai masjid..mmg xdpt perform smyng raye la. so kiteorg decide tuk dgr kutbah lam kete jer n trus cau balik lps habis. dari information kawan2, upenyer smyg raye ni stat kul 8 tau..

sesudah itu, saya, noor & mirul pon pegi la ke majlis smbutan hari raya mechi stail. khas tuk dak mechi batch kami yg x blk raya. dah2 corse len pon ade join jugak. sesiapa yg nk attend majlis ni kena bawak potluck tau. soto adalah menu dari kami bertiga..chef of the day ialah noor. iena, nana n thock pon turut same2 tolong masak pagi tuh..

majlis ni dibuat kt pavilion blakang main hall.slain soto, ade jugak laksa johor, kuah kacang ayam + daging, puding, rojak buah, sambal udang. mostly hidangan ni kena makan ngan ketupat. so mmg bnyk la ketupat segera aritu smpai kena tapau bawak balik. sebelum makan, sesi tangkap gmbar skejap.makan2.pastu amik gmbr smule..tp, all the photos tu x der la simpanan saya.so gmbr kt bawah ni pon amik dr fb kawan jer.


haaa..skeping jer gmbar.mls nk upload bnyk2..

back to potluck event.sesudah sesitngkap gmbr around 12.30 pm tuh, kiteorg pon blk. mmg letih jgk la.plan just tuk tdo jer. tp, memandangkan waktu tu kan lunch hour,so terpaksa la lunch dulu.hehe..apa lagi, saya n housemate menyambung sesi makan2 smbil bergossip2. hohoho..lps makan,mata mnjadi semakin berat n trus tdo..bgn tdo, lapa n makan lagi.mlm tu rafi n odiey yg baru sahaja pulang dari kampung tapaukan makanan tuk kiteorg. ade daging goreng, sup daging, rendang, air asam, kek, kuah dalca.. wow!!best giler..mcm dh lame x jmpe makanan..thank to rafi n odiey yg bnyk take care sal kebajikan kami di sini...hehehehehhe

conclusion nyer, hari raya aji aritu mmg la mcm hari makan sedunia. melantak jer keje..seyesly i have gaining my weight. dh ler sepanjang study week & exam week, makan mmg x bley tinggal. alasannye, if perut lapar, x bley focus on study..as the result, berat badan semakin menaik n agak 'gems' sket..huhuhuuuu.ok, xpe..motivasi tuk diri sndri..nnt lps exam control blk pemakanan tu yer...hehe

enjoy dulu sbelum study...layan running man~~

17 November 2010

aidiladha datang lagi~~~

sedang ak leka menjwb tag (refer to en3 b4 this), terlupa la plak nk wish korang smue selamat ari raya aidiladha...

klu mengikut kalendar Islam, 10 Zulhijjah 1431H sudah pon tiba sejak azan magrib pada 16 november 2010 yakni ari selasa..so sesudah smyng magrib td, mula la kedengaran takbir2 raya kt masjid..

thun ni saya n frens beraya kat utp jer mamandangkan skang ni pon musim exam..x der la terasa sedih sngt sebab kawan ramai2 turut beraya kat sini.esok, insyaallah pagi2 pegi smyang sunat raya n ade sedikit jamuan raya oleh bdk2 mechi batch saya.

kepada yg dlm perjlnn pulang ke kampung tu, esp to kekasih ati drive kete leklok yer,my sis anah n ida..semoga selamat smpai..

to family kt kampung, selamat hari raya...
to my sis, ajah,,,klu u baca post ni...ai nk mntk maaf klu ai buat salah kt u smpai u kecik ati, mkn ati..sbb tu u kecik x tinggi2....heheheheeeee..sila klik iklan yer...
to imah, mesti sonok kan raye kt egypt tuh..cuti raya mesti lame kan.klu rajen,sila la crite pengalamn beraya kt sane ek..

raya ni disambut dgn kelahiran 2 org baby baru..both are boys...tahniah to my unties...

lastly..SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA....

huahuahuahuaaaaaaaaaaaaaaaaa...

16 November 2010

di tag lagi...

kali ni,sy tlah ditag oleh iena...tag pasal kwen la plak...alang2 tgh boring study, jwb tag ni..layan jer...

1.HOW OLD ARE U?
22 years old..still awet mude + dara tau..hehe

2)ARE U SINGLE?
seyesly i'm single...but not available..

3)AT WHAT AGE DO YOU THINK U'LL GET MARRIED?
around 20-an..22 y.o and above la..

4)DO YOU THINK YOU WILL BE MARRYING THE PERSON YOU ARE WITH NOW?
insyaallah..amin2..moga2 jodoh kami dipercepatkan..@gatal@
*cik abg, bile mau masuk meminang?*hehe
(*_____*)

5)IF NOT, WHO DO YOU WANT TO MARRY?
erk..ade ke sape nk kawen ngan ai??

6)WHO WILL BE YOUR BRIDEMAID AND BESTMAN?
bestfwens n akak2 ai bley jadi my pngapit..
pastu cousin2 yg kecik2 tu ley jadi flower gegirls gitu..
yg pasti nyer, mesti baju kaler satu theme jer...*berangan kejap eyh*

7)DO YOU WANT A GARDEN OR BEACH OR TRADITIONAL WEDDING?
of corse traditional wedding..org kampung la katekan...
tp klu part2 photoshoot tuh, garden + beach pon bley..tamak seyh
*berangan lagi nih*

8) WHERE DO YOU PLAN TO GO ON HONEYMOON?
atas katil sudah...
hahahahahaaaaaaaaa..
giler gedik ak nih..nope, dont hav any plan yet...


9)HOW MANY GUEST DO YOU THINK U WILL INVITE?
sape2 nk dtg bley jer..

10)WILL THAT INCLUDE UR 'EX'ES?
ai dont have any 'ex'es tau..klu x-schoolmate, x-clasmate ade la..
*ak ade ke 'ex' ke???*

11)HOW MANY LAYER OF CAKE DO YOU WANT?
bnyk layer la..yg pnting, bottom layer tuh kek sbijik,
then layer kt atas2 tu cupcakes...

12)WHEN DO YOU WANT TO GET MARRIED? MORNING OR EVENING?
x kesah..yg pnting, kawen..hahaha

13)NAME THE SONG/TUNE U WOULD LIKE TO PLAY ON YOUR WEDDING DAY?
lagu nih:lavina-pilihan hatiku (seyes jiwang lagu nih),wali band-baek2 sayang + plus lgu wajib orang mainkan tyme kenduri kawen tuh...

14)DO YOU PREFER FINE DINING OR JUST FORK AND SPOON? KNIFE?
fine dining jer sudah..mkn ngan tgn jer..

15) CHAMPAGNE OR RED WINE?
sirap ade x???

16)HONEYMOON RIGHT AFTER THE WEDDING OR DAYS AFTER THE WEDDING?
right after wedding n hri2 seterusnye tuh adalah honeymoon days..

17)MONEY OR HOUSEHOLD ITEMS?
both2...nk bg umh free sbijik pon x pe..fully furnished..

18)HOW MANY KID WOULD U LIKE TO HAVE?
tgk rezki la...

19)WILL YOU RECORD YOUR HONEYMOON IN DVD/CD?
simpan la memory kepala sudah..

20) WHOSE WEDDING PLAN U WOULD LIKE TO KNOW NEXT?
hehehe..
nk tag kawan2, ina dh tag dieorg..xpe,ai nk tag jugak spe2 yg blom jwb tag ni..

~ my dear ( u kalu x respond tag ni, siaplah!!! hehehe)
~ my sis, imah (wlaupun u lmbt lg kawen, jwb jer tag nih)
~ raffi (ina dh tag, tp ai nk tag jgk)
~oodiey (pon same)
~ fezi ( my clasmate nih)
~ my sis ajah n anah ( u olls wlaupon x der blog, ley jer respond tag ni,,bls kut comment yer)


gmbar2 kt bawah ni saje jer upload..x der kaitan ngan tag di atas yer..
sumber dari blog gossip:beautifulnara.com
ni raja farah, seyes die sngt cntik tyme ni, nmpk kurus.cntik veil n baju ..pelamin pon simple jer...
*resource:beautifulnara.com*


ni plak baizura kahar..seyes i really like tgk baju akad nikah die ni...sngt simple but cntik..
*resource:beautifulnara.com*


15 November 2010

first paper as a final year student

time: 2.30 pm-4.30 pm
venue: Main Hall
subject: EIS

lagi bape jam nk stat 1st paper nih..x ley rase cuak sbb nnt tkut x ley jwb..
good luck tuk smue warge uni yg amik exam..
good tuk diri sndrik..

14 November 2010

di kala tgh study paper eis..

huhuhuu..esok hari ahad.stil got one to to study before 1st paper start.paper eis ni mmg bnyk kena membace. n what to do??

i just buat simple notes n jwb sokln2 past years.stil need more revision..tp skang ni dh xder mood nk study.update blog sat.pastu tdo la.

to my dear, sorry x dpt kuar jln2 yer, nt pas exam kite kuar la ek..hehehe

td tyme study, tetiba tringat fmly kt kampung.sayu + hiba rasenye coz x dpt beraya kt kg nnt..hehe..padahal ramai je kot dak utp yg x blk.sy ni terlebih feeling plak tetiba.

dh ler tetiba perut lapar plak..asyik mkn jer keje nyer.hehe..

time perut lapar ni la tetiba tringin giler kot nk mkn mee sup.slalu kt kg, saya n akak saya,hannah slalu pi pasar kedai payang, window shoping n lepak mkn mee sup kt situ.mmg best. then saya mengadu la kt my 2nd sis,ajah.guess what?.. dpt maki ade ler.mentang2 ler die dh blk kg, pastu di ejek2 nyer saya nih.

pastu dr situ la teringt sal mknn yg my mom masak.dh lame x rase.tu yg rase nk blk umah jer.homesick.tp x pe, pengorbanan di tahun akhir.hahahaahaaaa..

ok fine.dh mkn roti.prut kenyang sket.dh x rase teringin mkn mee sup tuh..tetiba dh x terasa homesick dah.dh hilang..haha..bley la smbung study dgn tenangnye..

x bley blah btol.perut kenyang, so homesick pon hilang..

time to sleep..gudnyte~~

11 November 2010

hip2 hoorey..

sudah tamat sesi pembentangan pojek tahun akhir...maka berakhir la subjek fyp ak nih.erk,almost la to be completed..alhamdullilah, x der kena hentam,just comments membina from examiners.dieorg pon propose ak n my fypmate to continue dis pojek in Msc.dieorg offer tuk jadi sv.huhu.but, not yet terpk nk smbung2 blaja nih.

but..but..but..fyp is not over yet. hardbound report lom siap lg coz kena waiting for sv to approve dissertation draft, then everything will be completed.

tp hardbound2 ni tolak tepi dulu.kena focus on study now.org len dh berkurun lebam biji mate study, ak ni masih bersenang-lenang cm x amik exam plak.

ok.be serious.hardworking.study smart.konsistent.rajin.bgun awal..hehe

goodluck to Odiey for ur presentation tomorrow.

yg ni bergedik skejap.tyme fpmate ak present,ak kt blakang gedik amik gmbr.
gune henset cikai jer, sbb tu gmbr bape elok sngt.oooh,tembam..

10 November 2010

study week

sudah 4 ari secara official nye study week start.

tp bg ak, x der mkne nyer...x stat pon lg stdy..slagi fyp ni x setel , x senang tau nk stdy.

esok my turn for final oral presentation.slide dah siap, just waiting to be reviewed by sv ptg nih.

first paper on nex monday... mcq+subjektif..

to noor n rafi yg present jgk esok, good luck.good luck too to myself..

to ina, hopefully everything will be ok dear...

04 November 2010

wekend..

dh lame saya berhajat nk update blog ni..nk crite sal wekend saya bersama fmly.sepupu + sisters kt usj tuh..memandangkan intenet kt sini mmg mcm siput, so terpksa tggu tenet ok br bley update..huhuhuuu...

berbalik pada kisah wekendku, saya x der intention pon nk pi sane memndangkan nex weeknye tu ade 2 tests + dissertation report..tp disebabkan kesian ngan pujukan rayuan my sis yg menggedik nk pinjam camera saya, terpksa la pi sane...tp sonok jugak coz ley ilang tension sket2...

on last friday tuh, saya pi sane nek bas from utp to bkt jalil.thnx to odiey coz hntr saya nek bas..smpai kt bkt jalil tuh, nek star n ktm to padang jawa.bermlm kt umah my sis kejap.mlm tu merempit ke uptown.on da nex day bru pi usj.

out of story kejap..tren skang ni upenye dh ade coach tuk ladies shj.best woo!!..dah x der jantan2 yg bley nek coach tu..klu nek jgk, guard akan halau suh nek coach len.bhagia nyer. x perlu berebut + berhimpit ngan lelaki dah.tringat mase last sem, saya terpksa berhimpit ngan laki lam tren tu, dh ler berdiri, sesak plak tuh.nasib bek bwk dua beg time tuh,satu cover depan,satu lg cover blakang.x suke tau..

ok.back to da story.klu pi umah untie sy kt usj ni, mmg best.ley men2 ngan spupu2, pastu ley mkn free + sedap lagi..hahahaaaa...iye la, duk kt utp ni, mls nk msk.so mkn yg kedai punyer je la.skali skali klu kawan2 msk join la mkn.

layan jer gmbar kt bwh ni.mereka ni adalah sepupu2 saya.

yg sulung.alia.just graduated from her kindergarten.nex year dah msuk tahun satu.


rajen la jugak alia ni.lancar membaca in malay+ english.lukis2 pon die suke.

ni yg second.aisyah @ ecah.dua tahun lebih.cakap x berapa pndai lagik.

so cuuuute.macam anak cine.

si alia mwarna, so ecah ni pon menggedik nk join skali.hasilnyer ialah contengan semata2.
tp x pe, at least ecah dh tunjukkn minat untuk blaja.

yg ni si bongsu.eh..yg ketiga la.hanis.br 8 months.hanis zulaikha.
name suggested by me.asalnye hanis zalikha.xpe2,simpan name tuh tuk org len plak.




ok, dh hbis..............................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


opsssss..blom lagi.sesaja nk tunjuk gmbar ni..

left: my lucky star..right: 12 roses that cheer up my days...gudluck..143;)

yang terakhir..

pagi tadi paper test fande tlg selamat dijawab.maka dgn itu, x dr pape test lg yg perlu dijwb slps ni..sy maksudkan test, bukn exam yer..huhuhuhuu..lgik 2 minggu nk exam.1st day tuh dah ade paper...

lps test trus pegi kls polymer.kls yg terakhir sepanjang 5 thun kt utp ni.as usual, kenang-kenangan tuk kls last ni msti kena ade kan.so ade la sesi bergmbar sat lps kls td..

huhu..lps ni dh x pyh pi kls, dh x der esmnt + pojek dh..walhal ade lagi stu pojek yg xsetel.isnin ni submit.

pasal fyp plak, oral presentation ari khamis nex week.confirm!!..tp sbelum tu, dissertation draft kena la submit lu..saya nyer draft cm ner?? mesti lah x submit lagi.report dh siap, then saya read thru la smule.x puas ati lg.so kena edit smule report tuh.benci tau.padahal ari isnin lepas dh kena submit..asyik mintak postpone jer ngan sv.mntk nk hntr smlm, tp postpone lg nk hntr arini...tp fnally, hntr next monday la nmpk nyer..benci tau buat keje yg asyik tertangguh ni..benci kat diri sndiri.ok pengajaran..sile buat keje awal2 n penuh komitment.so x der r keserabutan melanda.

xpe2, bertahan.lps ni dh x serabut pape lg.just kena study tuk exam jer.final exam tuh.hopefully can score as before.

31 October 2010

happy birthday odiey!!

lg bape minit nk msuk bln 11..so disini, sy ingin mngmbil kessempatan tuk wish besday to beloved frens for ever..Ooodiey!!!!!!
*org dh wish besday to odiey midnight smlm via fb n sms k...tp ntry ni terlmbt sket.hehe

bertarikh 31october 19_ _, seorg baby pompuan tlh slmat dielahir.diberi name nur fauzianie roslan..wah, mcm nk crite sejarah hidup oodiey la plak kan..

anway.. to oodiey,

  • happy birthday to you
  • may God bless u
  • smoga sntiasa sukses lam hidup
  • happy slalu
  • fren forever k..
sory x dpt smbut suprise besday party smlm..

*bnci tau tenet ni.lembap.nk upload pix pon x bley..emo skejap..hehe

29 October 2010

first draft..

skang berada di s.alam..wekend dihabiskan gn meluangkan mase ngan sisters + spupu2 ak..lagi crite sal cuti2 on nex entry yer..

ni sy nk bgtau sal jadual exam.

td smpat online fesbuk kejap pastu tgk status kwn2 kate sal dieorg x bley blk rye aji nnt.pastu sy trus la tgk tymetable.huhuhuuu...



teramat la sedih coz week raya tu ade 2 paper.b4 n fter ry plak tu..mmg ry di perantauan
la thun ni..tp x pe la, sy awal2 dh bgtau kt parents yg thun ni ry aji sy mungkin x dpt blk..dioerg phm..:'(

lagi sedih x dpt tgk baby baru..my untie dh slamat melahirkan baby boy last week..ari pe x tau..name pon x tau..gmbaq pon x der..kpd adek ku, cpt2 la mms gmbr baby tuh, nk tgk~~


27 October 2010

saya telah di tag...

hoho...smbil tggu mengantuk ku yg x dtg2, update belog kejap..

saya telah di tag oleh rumate sal Pertandingan 'Header' Tercantik. competition ni dh kali ke-2 dibuat.kali pertama pertndingan ni, belog saya ni belum wujud lagi, so ni kirenyer 1st tyme la saya ditag n enter competition ni...any blogger yg berminat ley masuk sini..alienelliz


haaaa...ni gmbar kat bawah ialah header tuk blog saya yg bernama 'a walk to remember'. gmbar tu serta layout n tempelate nye just amik from Dapino-graphics. Grunged Girl Image namenye. nk edit sndri masih belum berkesempatan masa + kerajinan + creativity.


so,as a part of syarat2 pertandingan, 3 frens yg akan di tag ialah:
  1. iena
  2. oodiey
  3. lil sis immah
so kawan2 jgn lupe yer jawab tag tuh...hehe

cau~~

24 October 2010

Semoga Cepat Sembuh

Last monday, sy n fwens dpt berita terkejut sal sorang kawan kami ni..die telah dimasukkan hospital..terkejut sngt2..sy ingtkan xcident ke ape, but doctor said die terkena jangkitan paru2 mcm tu la..however, actually terkena buatan org...

sy ni x der la rapat sngt ngan die tp bile bertembung dgn die kt blok acedemic tu, kiteorg bertegur sapa jer..die mmg ramah orgnye.x sombong pon..sy ni rabun org nye, mmg x cam sngt la org len klu dr jauh..

mmg sngt kejam org yg buat kt die tu..

sy ni hnye mmpu bacekan yassin n berdoa semoga die cepat sembuh..nk pi melawat x berani coz sy ni bukan kuat orangnyer..nnt for sure menangis n mule terbayang mcm2 la..dgr crite sal die pon dh cukup sedih..

sy tahu die kuat orgnye..semoga cepat sembuh..aminn!!!!!!


latest update: kawan sy ni telah kembali ke rahmatullah pg td, around 9 am..sedekahkan al-fatihah untuk arwah.semoga arwah ditempatkan di kalangan mereka yg beriman..amin..

21 October 2010

nana sudah tua!!!!!!!!!

Happy 22nd Birthday to you!!!!!!!!


ni pix sy & nana.di chiken rice shop mase pi jln2 kt kelantan last yer.

to my beloved hosmate,.nana..selamat hari jadi yg ke 22..umor kite dh same skang ni..

few wish dr ore tuk nana:

  • moga panjng umor & murah rezki
  • moga sihat2 slalu
  • moga sentiasa cantik slalu
  • good luck in test polymer jumaat ni
  • good luck tuk test eis isnin ni..
  • semoga sukses lam hidup..
  • fwen forever k..
nnt lps dh hbs blaja, klu nk kawen,jgn lupe jemput ore tau..hehe

sape2 nk kenal ngan nana,bley kontek sy..heheheeeeee..
tetttt...gurau jer k..nnt x pasal2 kena cubit ngan nana kang...

16 October 2010

drama korea + convo

since keje2 lab sudah selesai, poster done..so kire rilex la sket.x pyh pening pk sal ef-wai-pii lg...
cume focus on 2 pojek jer lg, OM & FANDE.test nex week..lex lu, wekend ni enjoy sket..

memandangkan dis week agak lengang, xder keje sngt, so kebosanan dh tahap maximum. then, what to do? sy pon marathon la crite korea. mule2 reality show-Running Man..then layan drama plak-You Are Beautiful..drama ni sngt best coz main hero die ensem la bg sy.x terlalu jambu. watak die as singer lam crite ni, die ni ala2 adam lambert gitu..heroin die plak lam crite ni kena menyamar as lelaki.so agak lawak la jgk.ade jugak part sedih.ni gmbr dieorg.


from left: hero 1st.heroin.kwn hero.hero 2nd.

wekend ni ade convo fair.buat kt pdang in front of v4.sudah 2 ari berlalu.mlm esok klimaks coz ade artis akan dtg buat show. stakat ni mknn pling best kt sini ialah 'spring potato'. mmg best. baru 2 kali mkn.mlm esok bli lg yer.

tuk kwn2 yg akan trime cert esok, slamat bergraduasi!!!!!!!!

ok, dh lewat.nk tido plak.nk kumpul blk energy.nk jln2 kt convo sq lagi esok.
nite everyone..

09 October 2010

lega

alhamdulillah..smue dah selesai..

interview dh smue setel ari khamis.. td seharian pi bertapa kt lab @b17 tu semata-mata tuk fyp.
syukur smue dh selesai..maksud ak bab2 pi lab ni la, dh hbs, so nnt kena pulun tuk report la plak.
bab poster plak, org len dh siap print, tp ak??? huhu..baru jer siap ni..lega lagi...

ok, dah x pyh pk sal fyp tuk seketika.fikir pe nk wat wekend ni..ingt nk tgk drama bersiri korean. sumber dr Odiey n Thock la..xpon Rafi n Nana...hehe

layan lagu maher zain kejap..sedap jugak esp lagu kawen tu...hehee

ok,,cau cincau...

07 October 2010

down sebentar

huhu..

xder mood ni.br lps balik interview ngan company D.agak teruk.x seperti yg dijangka.xpe la, if x dpt x der rezki la kot.tp Mr Interviewer sempat wish happy belated besday kt ak..k, fine, dh x pyh pk sal intview coz pasni dh x der dh mane2 intvw dah...

focus kt fyp plak.td tyme nk trun lif, terserempak ngan sv.sempat lg die tye sal poster ak.ak pon jwb x siap lg la.alasan konon nye bz prepare tuk interview.hampeh btol...

k..ape pon..ak tumpang gembira tuk rumate ak, pakwe rumate ak, n fyp mate ak coz dieorg dpt pi 3rd stage tuk intvw slb.power giler kot.ak ni inteview slb pon x dpt.hehe

tahniah!gudluck!

06 October 2010

hectic week!!

minggu ni tersngt la buzy..tp lg smpat nk update stu n3..hehe

since nex week kena hntr poster, so ak pulun la smbung wat experimnt kt lab @ b21 tu.mmg berperang ngan cpo la ak ptg smlm. ngan bau busuk nyer, smue junior yg tgh wat etp kt lab tu tgk smacam jer kt ak n other fyp mates yg gune cpo jugak.tp ade ak kesah??..mmg x kesah pon coz ak ttp nk siapkan lab tu aritu..ternyata my ignorance lead to success.hehe..finally, experimnt tu dh siap.pastu terpaksa spend almost one hour nk clean up machine yg ak gune tu.ye la, cpo is acidic, so kena cuci smpai bersih la.klu x, berkarat la machine tu..thanks to abg jani yg bnyk ajar ak in fyp ni, to fyp mates pon bnyk yg ak mintk tlg dari dieorg tuh..x lupe kpd odiey n rafi coz snggup layan krenah ak smate2 nk siapkan fyp ni..THANK YOU VERY MUCH...

blaja tetap blaja..tp jgn lupe plak enjoy ye kawan2..smlm ade green concert kt chancellor hall.xmo bnyk crite, sila pegi ke blog rafi..klik sini.

crite pasal poster plak.

dah siap poster smlm.so ptg td ak pi la tunjuk to my sv.mmg bnyk komen n bnyk nk kena ubah.tp ak x kesah coz ak tahu yg ak buat tu mmg cincai jer.so my target is b4 jumaat kena siapkan poster ni.means that ak de mase sehari jer nk siapkan. caiyok2!!!

pasal interview plak.

this week ade event kat utp- career placement week which is on wed (6/10) & thurs (7/10). so bnyk la company luar dtg buka booth n promoting their companies. ade sclumberger, motorola, rohm-wako, bumi armada, delcom n bnyk lg.

pg td ak n kwn2 ade assessment for baker huges job placement. reasoning test.mostly cam IQ test gitu n ade calculation. as the result, i'm not selected for the interview tomorrow.agak sedih tp dh x der rezki keje ngan company besar ni. so kpd kawan2 yg dpt interview, good luck yer..

after the assessment with baker huges, ak pi join career talk from motorola. memandangkan i got interview from motorola, dpt la ak prepare sket2 tuk intview nnt by joining this career talk.
so during lunch hour, ak together with nana n fezi pi la interview motorola ni n kami jadi org pertama dtg inteview tu tau.tuk dak meci jer la.since dh lama interviewer (Mr M) tu tggu dak2 meci dtg, so kiteorg bertiga ni di interview in group.padahal other candidates buat one to one interview jer.soklan 1st yg Mr M tnye ialah pasal the basic concept of force.suh lukis free body diagram la plak.mmg x tau nk lukis ape so men hentam jer la.agak lama interview ni, almost 1 1/2 hours.tp Mr M ni sngt baik tau.

ok..habis pasal motorola..esok ade lg satu inteview from delcom at 3.30 pm..dah prepare sket2.hopefully Encik interviewer baek2 jer yer.

maka dengan berakhirnya hari esok maka berakhir sesi interview ni.bley la smbung ngan fyp plak. kena pegi lab @b17 smbung wat roughness n roundness testing plak.asyik ckp sal fyp, msti korang boring kan bace..hehe

kpd rumate tahniah coz dpt 2nd stage interview for slb.gudluck dear.to thock, congrate jugak coz dpt interview baker huges.gudluck jugak.

k..time for preparation tuk esok.
gudnyte smue!!!

(terase sngt2 letih, nk demam. smlm pulun wat fyp smpai tgn lebam + bdan sakit. tp xpe2,lumrah dak final year..huhu)

04 October 2010

m.o.o.d

mood xder tuk berblogging..

down sebentar sbb fyp...ngan lab x siap lg, poster lg..huhu...slagi x siap lab+poster, slagi tu lah idupku x senang.nk kejar due date ni...nnt pasni ade disertation draft plak...

ok..fine..membebel kt sini pon fyp x siap jugak.so berusaha lah yer...

hehehee..oh semangat..datanglah!!!!!

02 October 2010

pilihan hatiku..


lg skali lam n3 ni ak perkenalkan stu lg yg best tuk didengar..lg ni dh lame tp ak yg jakun ni jer yg br recognize lg ni...tu pon lps someone dedicate lg ni kat ak..hehe

berdiri ku di sini hanya untukmu
dan yakinkan ku untuk memilihmu
dalam hati kecilku inginkan kamu
berharap untuk dapat bersamamu

aku kan ada untuk dirimu
dan bertahan untukmu

terlukis indah raut wajahmu dalam benakku
berikan ku cinta terindah yang hanya untukku
tertulis indah puisi cinta dalam hatiku
dan aku yakin kau memanglah pilihan hatiku ooh…

dalam hati kecilku inginkan kamu
berharap untuk dapat bersamamu

terlukis indah raut wajahmu dalam benakku
berikan ku cinta terindah yang hanya untukku
tertulis puisi cinta dalam hatiku
dan aku yakin kau memanglah pilihan hatiku


22..2.10

happy birthday to me!!!!! yg ke 22..dismbut pada 2 oct...

x snonoh kan wish besday kt diri sndrik...hehe...cam poyos jer...

thanks to dearest beloved fwens yg wish birthday kut facebuk tu...to dearest fmly yg wish pon thanks jugak.. to hosmate2 tersayang, trime kaseh bnyk2 tuk surprise kad besday tu...x expect pon..kirenyer surprise ni mnjadi la...congrate!!!

ini kad besday terpanjang yg ak pernah dpt.
maaf kuality gmbr kureng sket coz amik kut hphone cap murah

to my dear yg nun jauh di sane, thanks coz call sy td wish besday..u jadi org pertama wish besday ai tau...terharu~~~

hadiah besday tuk diri sndrik???
haaaa..dah dpt ptg td..awal dr tarikh besday..hehe

semoga dgn pertmbhan usia ni, smoga bertmbh matured la ak..hehe..tp dgn hadiah besday tuk diri sndrik td, ak nmpk lg muda tau (prasan + poyo sebentar)..nk tahu rahsia?? x bley tahu, coz rahsia kan...

Ya Allah..syukur kerana dipanjang umur aku lg tuk beribadat kepadaMU...alhamdullillah atas sgale nikmat yg diberikan slame ni...amin!!

29 September 2010

a dentist to be

this n3 is special for someone who gonna be a dentist in few years later. that person is my lil sister.imah.

with excellent spm result, she was offered to further her study at egypt in dentistry. she got the offer after just a week been at matrix kt johor tu, forgot already which one. kelam kabut dibuatnyer. ye la, since she had been far away from hometown(jauh ke johor n trg?.i guest mmg jauh pon) and in da same time needed to settle down few things. settle pasal nk kuar from matrix n in da same time, her sponsorship (yayasan Terengganu) just gave one week to settle all documents include visa.

she got her preparation for about few weeks at paka, focused more on arabic class la.ye la nk pi nagara arab, so to adapt herself kt sane, of cos la she needed to be fluent on bahasa dieorg kan.

she flew to egypt on 4th or 5th of hari rya last year.smue org pi hntar die at airport KT tu. mule2 smpai airport tu, as usual gathered with other students yg nk pegi sane jugak (under same sponsorship). but then bile dah nk fly tu, scene sedih pon bermula. ai still can control, x nangis la..hehe..but when nmpk my mom nangis, so ai pon started to cry.sket je la.cover k. layan jer la few pixs below..


after blk from open house.b4 pegi airport.try to spot muke sape yg x gembira lam pix ni.


at airport.nmpk wajah2 kesedihan di situ.

ni adalah wajah2 kegembiraan.syahmi jer yg sedih.hehe


salam.cium.nangis.pix describes 1000 words..

pix terakhir bersama family.sesudah babak sedih.


after plane dah fly, kiteorg amik gmbr.
sesajer nk hiburkan ati abah yg sedih tu.
ni ai after ry, so tembam la sket.harap maklum.

haa..itu kisah last year...for almost one year been there (uni al-mansoura..hope btol la ai pronounce yer), my lil sis pon pulang to hometown to puasa n celebrate ari rye together.to nite, she will fly to egypt again. sorry dear coz x dpt hntar, i got another commitment. msti der babak sedih2 lg kan.nseb bek ai x join pi hntr, klu x, msti ai join nangis punyer..hehehe

to my lil sis: jage diri leklok yer kt sane, blaja sungguh2..jgn men cintan2 plak yer..kamu adalah harapan keluarga..ingt la hrapan ma n abah kt kamu tu yer...

daaaa....

(my english is sucks..hancusssss...)