06 October 2010

hectic week!!

minggu ni tersngt la buzy..tp lg smpat nk update stu n3..hehe

since nex week kena hntr poster, so ak pulun la smbung wat experimnt kt lab @ b21 tu.mmg berperang ngan cpo la ak ptg smlm. ngan bau busuk nyer, smue junior yg tgh wat etp kt lab tu tgk smacam jer kt ak n other fyp mates yg gune cpo jugak.tp ade ak kesah??..mmg x kesah pon coz ak ttp nk siapkan lab tu aritu..ternyata my ignorance lead to success.hehe..finally, experimnt tu dh siap.pastu terpaksa spend almost one hour nk clean up machine yg ak gune tu.ye la, cpo is acidic, so kena cuci smpai bersih la.klu x, berkarat la machine tu..thanks to abg jani yg bnyk ajar ak in fyp ni, to fyp mates pon bnyk yg ak mintk tlg dari dieorg tuh..x lupe kpd odiey n rafi coz snggup layan krenah ak smate2 nk siapkan fyp ni..THANK YOU VERY MUCH...

blaja tetap blaja..tp jgn lupe plak enjoy ye kawan2..smlm ade green concert kt chancellor hall.xmo bnyk crite, sila pegi ke blog rafi..klik sini.

crite pasal poster plak.

dah siap poster smlm.so ptg td ak pi la tunjuk to my sv.mmg bnyk komen n bnyk nk kena ubah.tp ak x kesah coz ak tahu yg ak buat tu mmg cincai jer.so my target is b4 jumaat kena siapkan poster ni.means that ak de mase sehari jer nk siapkan. caiyok2!!!

pasal interview plak.

this week ade event kat utp- career placement week which is on wed (6/10) & thurs (7/10). so bnyk la company luar dtg buka booth n promoting their companies. ade sclumberger, motorola, rohm-wako, bumi armada, delcom n bnyk lg.

pg td ak n kwn2 ade assessment for baker huges job placement. reasoning test.mostly cam IQ test gitu n ade calculation. as the result, i'm not selected for the interview tomorrow.agak sedih tp dh x der rezki keje ngan company besar ni. so kpd kawan2 yg dpt interview, good luck yer..

after the assessment with baker huges, ak pi join career talk from motorola. memandangkan i got interview from motorola, dpt la ak prepare sket2 tuk intview nnt by joining this career talk.
so during lunch hour, ak together with nana n fezi pi la interview motorola ni n kami jadi org pertama dtg inteview tu tau.tuk dak meci jer la.since dh lama interviewer (Mr M) tu tggu dak2 meci dtg, so kiteorg bertiga ni di interview in group.padahal other candidates buat one to one interview jer.soklan 1st yg Mr M tnye ialah pasal the basic concept of force.suh lukis free body diagram la plak.mmg x tau nk lukis ape so men hentam jer la.agak lama interview ni, almost 1 1/2 hours.tp Mr M ni sngt baik tau.

ok..habis pasal motorola..esok ade lg satu inteview from delcom at 3.30 pm..dah prepare sket2.hopefully Encik interviewer baek2 jer yer.

maka dengan berakhirnya hari esok maka berakhir sesi interview ni.bley la smbung ngan fyp plak. kena pegi lab @b17 smbung wat roughness n roundness testing plak.asyik ckp sal fyp, msti korang boring kan bace..hehe

kpd rumate tahniah coz dpt 2nd stage interview for slb.gudluck dear.to thock, congrate jugak coz dpt interview baker huges.gudluck jugak.

k..time for preparation tuk esok.
gudnyte smue!!!

(terase sngt2 letih, nk demam. smlm pulun wat fyp smpai tgn lebam + bdan sakit. tp xpe2,lumrah dak final year..huhu)

No comments:

Post a Comment