18 January 2011

besday abah

last thursday was my abah's 57th birthday...no celebration ape2..saya just buat choc moist cake jer.konon besday kek la ni..suprise la katekan.tp sy sendri yg potong kek tuh..kerana........saya x sanggup bg kek tuh kt my abah bcoz  kek tu ade rase tp rupe die hancusssssss...bayangkan~~ ok sila bayangkan sekarang k...tyme nk transfer cake yg dh siap dikukus tu from loyang to papan cake la, ntah cmner tersalah adunan or terlebih kukus or pape jer la, tetiba cake tu terbelah dua. sbelah dah elok kluar tp sbelah lg still melekat lam loyang tu. maka dipaksa la keluar yg sbelah lgi tuh..so finally kek tu x berape nk cantik la kan, top part of cake tu tak flat, menggerutu semacam jer....bile letak choc topping all over the cake, ingtkan bley la cover part2 yg hancuss tuh, tp tetap same jer condition die...

actually my parents dah muak mkn choc moist cake ni include me..tp saya ni sesaje nak menggatal nk ber'bakery' aritu, di usyar nye kat dapur bahan2 buat cake..telur tinggal sebijik, susu cair half tin jer, tepung tinggal 1/4 jer & a pack of chocolate flour...maka cake yang paling sesuai dan berpadanan dengan bahan2 yg ada ialah choc moist cake..

half cake tu saya hantar sket to my untie..yg half lagi tu tuk makan kat umah ni...arini baru hbs kek tu..finally..

bley la wat kek len plak pasni..hehehe..jiayok!!!

2 comments:

  1. kakakaka...wanna know y ur cake melekat kat loyang..kurang lubricant la 2...hahaha or mgkin sbb kek 2 kurang masak...kalu dah masak sepenuhnye mesti x melekat dah....hahahha...ptt la pudin nga ckp kek hancus...mmg hancus pn...lepas nie wat la agar puding je...wat less gula then masuk freez....masti ma n abah suka....mesti sedap...wakakaka...puding roti pn sedap, x pn puding susu...perghhh...sedap...mau rasepi????.....mintak ngn aku....wakakaka

    ReplyDelete
  2. hihihi...congrat dpat wat kek...at least u da berjaye wat..hehe...

    follow me back...
    honeybarneyslife.blogspot.com

    ReplyDelete