03 January 2011

kisah penganggur: Part 3-bowling lagi!!!!!!!!!

Hari ini sekolah dah start. haishhhhhh...x der ape yg perlu nk dirisaukan kerana saya sudah tidak bersekolah. sudah hampir 5 tahun saya meninggalkan alam persekolahan & sudah hampir sebulan habis belajar di universiti.

semalam adalah hari terakhir budak2 a.k.a adik2 & sepupu2 saya cuti sekolah. memandangkan smue org free jer ptg tu & x der keje pape nak dibuat. klu ujan sodap la jugak nk membuta + proses hibernisasi + menggemukkan badan. tapi adik saya sowang ni yg baru jer habis spm tetiba ajak pi men bowling kat TER. kiteorg adek bradek ni dah sonok la.dah lame tak main. skill pon dah tumpul..haha..parents pon dah bagi permission.lagi la excited. so bertolak lepas asar. tak der la jauh sngt TER ngan umah saya ni, lam 3 km jer. agaknye la....

so sampai jer sane tak bley men lagi coz lane smue penuh. sambil2 tunggu yg mane2 lane kosong, saya & yg len2 pi la kat swimming pool. hantar + monitor 2 org kanak-kanak yg belum baligh mandi manda lam pool tuh. sambil2 tu cuci mata skejap.hehehe

stengah jam kemudian, lane dah ditempah so bley la men bowling. main satu game jer and satu lane jer. bayangkan 8 org pemain in one lane. of corse la nak tunggu turn sorang2 tu lame kan. pasrah jer la kan..yg kelakar nyer kan, my lil sis nadhirah. kire first time la men bowling nih.. entah cam ner mase nk lempar bola 7 pauns tu, tetiba jer bola tu tergolek kat blakang..hahahaa...kena gelak la..tp benda cam ni normal la kan tuk first timer.lgpon budak lagi, darjah 5..hehe

as usual, saya ni tak der la terror sngt men bowling ni, stakat dpt no 2 tu bley la..hahaha..ni nak menganyam ketupat sebentar..mase kiteorg tgh men tuh, ade la manusia2 ni, satu couple + kawan dieorg sorang ni duk men kat lane sbelah. saya x der la peduli sngt dieorg tuh. tp agak anoyying la pada mate saya nih. si pompuan yg couple tuh, tahu la kan control ayu, so tiap kali lepas campak bola tuh, die mesti mengadu kat si pakwe nye tuh kate jari die sakit sambil gosok2 jari die tuh. klu sekali x per, ni bnyk kali tau. bukan tanda2 jeles di sini, x de makne nye k. kamon la babe,klu tahu jari tuh lembut + sng nk patah, wat pe pi men bowling..x pyh susah2 lempar bola, baik duk umah,rendam jer tangan tu lam susu kambing..hahahaaa...tu pasal si pompuan tu, ni pasal si pakwenye plak..tau la kan badan ko besar, nk tunjuk terror men bowling. pastu dihayun nyer bola tu tinggi2.saya yg duk sebelah ni naik seram jadinye. mau x nyer tetiba bola tu terlepas mase tuh, for sure x pasal2 terkena kepala kiteorg kt sebelah ni...tp nasib bek x jadi camtu...hahaha...x pasal2 terlebih caring emo sal mende ni.saya sorang jer kot yg prasan mende ni, org len tu sy x tau la..
ok, ketupat sudah siap dianyam.........

pape pon..men bowling dah jadi macam event wajib lam family selain bbq. memang best. ley gelak same2. puas hati la kan. lagi ramai org lagi meriah. so kena tunggu cuti skolah or raya la kan baru smue family members ade.

btw, congrates to my friends: azah (qber) &miou (utp) kerana sudah selamat bertunang pada hari pertama di tahun baru...

owh..entry kali ni masih lagi tiada gambar kerana saya ni pemalas..hahahahahahaa

okiey, got to go...bubye...

4 comments:

  1. syoknya main~ sampai ati x ajak i,huhu.. apepon kirim salam peluk cium kat ma n abah~ miss u all veri2 much :D

    ReplyDelete
  2. hahaa...klu ajak pon, for sure mu x dtg men punyer...nnt tggu mu blk kg ler..

    ReplyDelete
  3. main2 jgk...duit main bowling, u all semua x byr lagi kat i...byr pleaze....asyik tiap kali main, duit i je melayang....

    suggestion: wat tabung se...nk main, amik duit tabung je...keh keh keh

    ReplyDelete
  4. biah:aq prsn jgkkapel tu mmg mengada giler kalu aq bsr cam mu aq kabo je "we mu ingat mu terer ngat ke main bowling stakat cam tu jer ade aq kisah aq tau la mu nak menunjuk jer tp jgn la mengada lbh2... kalu mu tere ngat pegi la lwn pemain bowling china kalu mu mng lwn ngan diaorg mkne nyer mu mmg terer kalu klh aq mmg pndg rndh dgn mu..."

    ReplyDelete