22 February 2011

kisah jumaat lepas

Pada hari Jumaat lepas, kami sekeluarga (berlima jer) kuar pi amik jalan-jalan..memandangkan ptg tu tiada urusan pape and free jer memanjang, my abah pon ajak kiteorg kuar..aku semesti yang paling seronok coz dah lame tak kuar makan angin sejak jadi duk kat umah ni..yahuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!

destinasi pertama ialah kat Taman Syahbandar..tak singgah pon,tapi sesaje nak tgk view kat sane..ramai mat rempit kat sane.memandangkan keesokan harinya ade Jelajah Haran Metro, and ade 12 artis wat persembahan, so ade la jugak booth-booth jualan disediakan..aku ingat dah start jualan, upenya belom lagi..so bergerak ke destinasi seterusnya...

on the way to 2nd destination tu, punye la bnyk kereta + moto atas jalan.mostly menuju arah yang same..nak tau kat mane, cuba teka based on gambar dibawah...


tadaaaa.......Pantai Batu Buruk..cuaca redup jer petang tuh, tak terlalu panas..duk sekejap jer kat sane coz dah nak magrib..pape pon, layan jer pix kat bawah ni yer..

my parents

ni la budak darjah enam tuh..

minah arab adik ak yang belajar kat egypt tu..
motif amik gambar versi belakang dieorg?
dah dieorg request suh tangkap gambar cam gitu.. kate mereka, mysterious ~~~

kami bertiga nih..pilih la nak yang mane..heheheee

dalam perjalanan pulang tu, punye la lame kenderaan beratur nak masuk main road..banyak wow vehicles..motor (aka rempit kot) lagi la banyak..macam air sungai mengalir jer..berderu jer...biasa la hari jumaat, pantai b.burok antara port orang ramai nak lepak..aku pon memang dah lame tak kuar pada petang jumaat coz memang dah tau for sure jalan jem~~ lgpon tak berani lepak coz takut kena usik ngan mat rempit tuh..

ok, tu kisah di hari jumaat..esok nya hari sabtu tu lagi menarik..tunggu yer..

da~~

2 comments:

  1. ayak! gambar i pon ade, popular gitus..ngeh3

    ReplyDelete
  2. bajet ngak gmbo ak po ader..

    ReplyDelete