28 February 2011

kisah pada hari sabtu..

seperti yang ak telah janjikan..moh nak crite pasai kisah makan angin aku pada ari sabtu 2 minggu lepas..

actually pada hari itu, selepas kejadian 'panas' di rumah, kami decide nak pegi amik angin kat luar la kejap..in da same time, sepupu-sepupu aku yang masih kecil tu beriya-iya nak pi mandi kolam kat TER..maka ke sane la destinasi kami pada hari itu..kami iaitu: sepupu2 aku (6 orang) and their parent include one infant, abah ak, aku, serta 2 orang adik pompuan aku..

sampai jer kat sane, belum sempat beli tiket, kanak-kanak ribena itu terus terjun kolam..iye lah, kat belakang umah mereka ade kolam jugak, tp 'kolam'  bendang sawah tu..kalu terjun, pacat penuh di badan la jawabnya..hikhikhik...

gambar mase dieorg men tak pulak aku snap coz kami yang tak turut same terjun tu ngah berbual or bergossip la..tapi yang ni jer sempat diambil.layan jer la..

 

awat la muka si taufiq macam tgh meneran nak membuang jer tuh???


lepas tu sempat lagi kami singgah di Ibai Lagoon...sebenarnya aku sendiri tak sure ape name tempat ni, so aku men letak jer la Ibai Lagoon tu..kepada yang tak tahu, ia terletak berhampiran Masjid Tengku Zaharah a.k.a Masjid Terapung..

teramat risau aku melihat dieorg main-main air tu,,bukan nya ape, pernah terjadi kejadian mati lemas kat situ..so setiap kali aku tengok dieorg main celup-celup kaki kat air tu, maka menjerit la aku with high pitch larang dieorg men..




daripada suh dieorg men air, baik suh dieorg men lompat-lompat atas pasir tuh..





ok, setakat tu jer la kisah di hari sabtu aku 2 minggu lepas...more pictures on my facebook k...

sabtu wekend baru-baru ni plak, kan ade Jom Heboh kat Taman Shahbandar tu kan..aku ni duk berangan jer nak pegi, tapi tak pegi pon..tak der orang nak pegi k..dieorg malas sebab almost of the time would be spent oin the car..jalan jem k...aku ajak driver adik aku pi rempit ngan motor pon die tak mau..aku bukannya nak pi jumpe artis pon, tapi sesaje nak gi jalan-jalan nengok pe booth yg dibukak..ade booth proton, kot-kot la kan ade keje kosong yg dieorg offer..heehehheee...

tak pi Jom Heboh pon tak pe la coz parents aku bawak pi jalan-jalan kat area airport tuh..pi makan ikan celup tepung goreng..ingatkan dieorg nak singgah kat Teluk Ketapang, bley men air pantai, upenya singgah kat kadai makan yang betol-betol tepi pagar airport k...hehehhheee..

ok, sudah puas aku melalut sorang-sorang...

da~~~

1 comment:

  1. nnt aku balik...aku pn nk ajak mereka2 nie g TER gak...jelez!

    ReplyDelete