09 February 2011

nothing

skang ni saya dah jarang2 update blog ni.seminggu sekali jer..cam ner la nak cash out duit nuffnang tu cepat-cepat kalu malas nak hapdate belog ni kan..hehehe..memang dasar pemalas betol...lagipon, tak ade story yang nak dishare kat sini..kalu nak cerita sal recipe kek, mesti muak nak bace, ye la asyik-asyik kek, kalu menjadi tak pe jugak..

walaubagaimanapon, saya ade la sedikit story nak update ni..

first, adik saya yang belajar kat egypt tu udah selamat sampai kat tanah air terchenta ni..semalam..alhamdullillah, die tak der pape memandangkan tyme rusuhan berlaku, die & fwens pi enjoy melancong kat paris n london..masih lagi jetlag..

second, transcript result exam saya baru dapat..2 minggu kot company abx tu ambil mase nak hantar..siap call saya suh pi ambil kat ofis die yang jauh beribu batu tuh...alasan die tak tau alamat umah saya ni kat mane.padahal before this dah pernah hntar 4 kotak brg yg saya post kat umah...bongok betol....first time die call, sy dh bg panduan nak pi umah, and then if tak jumpe sile call smule..saya tertunggu-tunggu jugak la surat tu, tak sampai2 jugak...and then a week after that saya call la smule dioerg, marah2 kata saya tak angkat phonememang phone tu tak diangkat, i bizi k kerja..kerja kat umah jer..ye la, tak kan nak berkepit ngan phone 24 hours kan..kekadang mmg x prasan la ade org call..ok, fine...transcript tu dah dpt..x pyh nak riso lagi..i'm done with abx...

third, first month guna celcom broadband ni memang la teramat laju. tapi bila masuk bulan ke-2 ni, dah start lembap.lagi lembap dari siput. bil nya sudah dibayar, tapi still lembap..geram!!!!!..time daftar bb aritu, akak yg jage counter bb kate ade 2 choices  bil ni dihantar..either by post or email jer..so i choosed email & akak tu siap suh tulis lagi email saya kat form..tunggu punye tunggu x dpt email langsung..udah ler i dont have any details pasal sim card bb ni..neither phone number  nor account number...so terpaksa la gune khidmat *118# tuh..finally i decided to go to celcom center n resolved la menda ni...skali akak yg lagi expert dari akak yg jage counter bb tu ckp la actually the bill is not sent via email kite but kena check thru web celcom tuh...pertama, saya akui yg saya ni agak bodoh coz x terfikir pon sal ni & percaya bulat2 kate akak yg jage konter bb tuh..kedua, akak yg jage konter bb tuh mmg tidak layak keje kat situ..sile cari orang len yang lagi tahu pasal bab2 camni...


ok..sesi luahan prasaan sudah selesai w/pon awal2 tadi saya kate tak der story nak diceritakan..hehehee...ye la daripada pendam perasaan geram lam hati, baik tulis lam belog ni..

chau~~~

1 comment: