20 March 2011

it is a fair not affair...

salam semua...

currently aku berada di shah alam, menumpang di rumah akak aku..it almost 4 days i have been here..tujuannya adalah untuk pegi ke career fair anjuran jobstreet bertempat di klcc..fair ni stat semalam and akan habis esok....ade la few copies of resume yang aku print..kot2 la ade company yang ade offer kerja tuk bekas pelajar kejuruteraan macam aku ni..senang la aku drop jer resume kat dieorang..menariknya fair yang ni ialah kite bley submit resume secara online.so no need la to print out resume tuh..lagi senang kan..

memandangkan aku dah daftar and submit resume aku awal2 secara online, so pegi sane semalam just update resume and dapat la satu 'bar code' as completion of my registration..so then, bile pegi melawat booth company kat situ and jumpe company yang berkenan, tak payah la susah-susah nak drop hardcopy resume,gune jer bar code tu and automatically our resume is submitted ...zaman dah canggih jer kan, so smue pakai teknologi jer skang ni..

kepada sesiapa yang masih tercari-cari peluang pekerjaan, sila lah hadirkan dri anda ke career fair nih..venue is at exhibition hall 1,klcc..esok lagi sehari fair tu berlangsung...banyak company yang tawarkan kerja, include la engineering, banking, farmacy and macam-macam lagi la...kalu nak tau lagi sile la google sendiri yer..hahahaha...


*arini hari selasa..update blog thru post ni jer la coz under the same topic kan...
wekend lepas pi career fair under jobstreet tuh, so arini nak balik kampung dah..dah sminggu aku amik 'cuti' drpd parents aku, berlambak keje kat umah tu menanti..hukhukhuk..tapi semalam tertengok la plak iklan BN youth career fair (lebih kurang camtu la tajuk) from 25th Mac until 27th Mac 2011..tapi malam ni dah nak blk, tiket dah beli plak tu..nak amik cuti lame2 plak kang, nt pe kate boss parents aku ..tak pe la, be positive jer kan...kalu ade rezeki, ade la...

No comments:

Post a Comment