09 March 2011

typical cerita kat tv...

bila duk kat umah ni kan, salah satu entertainment tuk diri sendiri ialah dengan menonton tv..tetapi kan, kekadang cerita kat tv tu amat teramat boring..jalan cerita sama jer..

contoh pertama, cerita indon yang beratus-ratus episode tuh..kul 5.30 @ tv9..cinta dan anugerah..dah naik muak tau..memang aku tak follow pon crite ni, nengok iklan die pon aku tak sudi..jalan cerita yang sangat lembap..biasa la, heroinnya mesti bawak watak baik giler, sanggup memaafkan kesalahan orang lain.padahal kat situ nampakkan kebodohannya..pastu kuar watak jahat, pastu mati..pastu kuar watak jahat yang lain..pastu cerita indon kat tv3 ni plak, marshanda..yang asyraf sinclair belakon tuh..boring la jugak..agak nya kan stesen tv siarkan cerita drama ni coz orang msia ade berlakon lam tu kot..tapi aku paling suke tgk cerita indon hari jumaat tu..yang pasal keinsafan and mistik sket...

cerita baru Philippine tajuknya marimar..memang hero die hensem plus heroin cantik..macam biasa la, apabila ade watak yang jahat, jeles kat si heroin tuh, mula la buat benda jahat kat heroin tuh..tambah plak heroin lam cerita ni lurus bendul orangnya..

trilogi cinta ramai yang kata drama ni best..memang best tapi aku tak follow pon lagi coz aku dah bace novel die..yang best nye cerita Gemilang tuh..

apa lagi ek cerita kat tv yang tak berapa membosankan??

sebab tu aku lebih suka cerita penyiasatan or mistik..esp csi, supernatural..

ok..setakat itu sahaja entry tuk kali ini..maaf la yer kalu sesape yang terase hati..

No comments:

Post a Comment