31 August 2014

not recommended

Bismillah...

ni nak kongsi satu cerita.
tadi pergi dinner kat Pizza Hut kat Aeon Manjung. 

Mula-mula tak tahu nak makan kat ner. masuk jusco dan terus usyar restoren mane yang tak ramai orang mase peak hour nih..tadaaa!! pizza hut nampak lengang jer tambahan pulak dah lame tak makan pizza ni.

masuk jer terus cari port yang best. seat yang ade kusyen lembut tu.. tapi semua penuh.. nak cari port lain tapi meja tak clear lagi.. pinggan gelas yang dah gune belum diangkat..so cari meja kosong yang lain.

kami berdua order personal pizza hawaiian supreme + creamy sundae (mushroom soup ngan garlic bread) + flamming prawn rice + spagetti arabiata + 2 gelas air.

sambil tunggu si Ainun dah tak ley duduk diam. Papa bawak pi jalan2..

about stengah jam tunggu ade 6 meja lom clear. gelas pinggan mangkuk yang kotor masih lom diangkat.. tengok tak dee la ramai pon customer. waitress ade la 3 orang tapi takkan tak ley nak bersihkan meja tuh..aku tengok dieorang duk sibuk keluar masuk dapur and sorang tu pi mengular kat section yang ditutup..

bila dapat makanan. pizza sejuk. tak der rase hawaiian supreme pon. flamming prawn rice tuk husband memang failed.. nasi tak sedap langsung dan sejuk. entah2 dieorang hantar yang previous customer yang reject nasi ni kot...creamy sundae: garlic bread sedap but sup die cair...cream+ susu + cendawan butang lam tin yang dipotong nipis2..tu jer...and then dah nak habis makan pizza spageti arabiata baru sampai. tu pon waitress tu yang sudi tanye ' dah dapat ke semua yang order' and i said 'NO'..dah tak der selera nak makan situ so suh tapau jer spageti makan kat umah...as expected, spaghetti tu kering and too hot. too much chili flakes...

so memang service and food kat sini FAILED.
i am not recommended u guys pi makan kat sini..
bukan kiteorang jer yang kena, cust yang duk meja sebelah pon jadi cam gini. dah siap makan tapi still tak dapat makanan yang diorder. pastu waitress asyik hilang. kena mencari pulak..

esok masak sendiri jer k.. breakfast.lunch.dinner. =)

No comments:

Post a Comment