23 September 2014

Kenapa Premium Beautiful?

Salam semua..

Kali ni Ruby nak cerita pasal pengalaman Ruby sendiri yang pakai Premium Beautiful (PB). Macam mane boleh terjebak dengan Premium Beautiful ni.

Lebih kurang bulan 5 tahun lepas, mase tu dah cukup 2 bulan berpantang. Waktu tengahari tengah tengok Wanita Hari Ini yang tengah berbincang pasal 'berpantang selepas bersalin'. Salah satu panel jemputan ialah Dr. Norintan Zainal Abidin, seorang Pakar Sakit Puan & Kebidanan. Ni antara sedikit yang beliau kongsikan telah membuat Ruby berfikir sejenak dan sedar akan kepentingannya.

"Jika ada perut yang berlipat,sebelum berbengkung,tarik perut ke atas then baru bengkung.Jadi,perut rasa kemas & tidak bergoyang,anda pun senang nak bangun.Bengkung mesti letak di bahagian atas perut yang dibedah itu,jangan terkena bahagian luka.Guna bengkung jenis Strap On Binder.Perempuan bersalin kena pakai bengkung sebab tulang pelvis merenggang semasa proses meneran semasa bersalin.


Cuba tengok pesakit lelaki yang kemalangan melibatkan struktur tulang pelvis,mereka pun kena berbengkung selama 6 bulan.Kenapa kita yang melahirkan hanya berbengkung 6 minggu?Itu sebab selepas bersalin ada yang masih terasa sakit tulang belakang,sebab semasa mengandung berlaku juga perubahan pada tulang belakang.Jadi saya nak galakkan ibu2 berbengkung sehingga 6 bulan."



Ruby alami kesakitan pinggang sejak mengandung sebabnya baby kan membesar lam rahim jadi tulang pelvis pon sama merenggang. Tambahan pula bersalin secara normal. Sepanjang tempoh berpantang selama 2 bulan, memang boleh dikatakan tak konsisten pakai bekung yang jenis panjang dari dada sampai ke bontot. Bukannya ape, selepas jer bersalin Ruby stayed kat hospital selama 20 hari sebab baby prematured dan berat tak cukup (kurang 2 kg). Lepas keluar hospital kena ulang alik buat check up lagi. So memang pantang makan jer la, bekung nye tidak sangat. Kesannya sakit pinggang memang tak hilang. Tak boleh tido secara berbaring coz akan sakit tulang pelvis ni, terasa macam terburai jer tulang ni, kena tido secara mengiring. 

Lepas jer tengok WHI , terus contact kawan yang jual PB. Memang mahal harganya namun ia bukan satu masalah sebab yang penting ialah manfaat darinya. Ruby pakai PB ni lebih kurang 8 jam , dari pagi sampai lepas balik kerja. Lepas seminggu pakai memang hilang terus sakit pinggang tu. Jadi Ruby terus pakai sampailah sekarang, walaupon dah tak bekerja. Disamping sakit pinggang hilang, berat badan pon menurun dari 55kg (mengandung) to 40 kg (sebelum mengandung). Kawan-kawan opis pon duk puji badan slim macam anak dara je.


Ibarat macam gambar kat bawah ni, memang realiti. Sebelum kahwin badan memang cun melecun la, tak der lemak yang menggeleber kat perut, paha dan lengan. Tengok pula lepas bersalin, baru anak sorang, tapi perut tu dah ade tayar spare. Semua dah kendur. 





Penyelesaiannya adalah dengan memakai Premium Beautiful. Pinggang dah tak sakit, lemak2 kental hilang, bantu duduk dan berdiri dengan postur badan yang betul dan paling gembira badan kembali mantap macam anak dara, yang kendur2 tu tegang semula.Hehehe..suami mane yang tak suka kan..boolat mata suami tengok badan kita mantap cam dulu..


Lagi satu pakai PB ni langsung tak halang kita untuk menyusukan anak atau perah susu. Macam gambar kat bawah ni.


Tak menyesal langsung spend duit untuk PB ni. Bayangkan kalau kita beli korset murah2 kat pasaran harga beratus2 tapi pakai 2-3 bulan dah loose, kendur dan tak boleh guna dah. Tapi PB ni memang tahan lama, Ruby pakai dah setahun lebih namun nampak cam baru jer lagi. Yang penting PB ni ade 'lifetime warranty'. Kalau rosak jer, hantar kat stokis boleh baiki dan 'FOC' lagi.


Pada ibu2 atau kawan2 kat luar sane yang nak tahu lagi detail pasal Premium Beautiful atau nak cuba Premium Beautiful jangan segan silu nak hubungi Ruby di 013-2113164. 




gambar credit to premiumbeautiful.com


Nanti Ruby akan kongsi gambar Ruby pakai PB..Tunggu yer. 






No comments:

Post a Comment