28 December 2014

Second operation for Ainun

Semalam, 27 Dec 2014 telah dijadualkan satu pembedahan , hanya minor, untuk betulkan semula mata Ainun yang juling. Alternate squint for both eyes. Around 40° - 65° of squint. Tepat jam 8.30 am Ainun masuk dalam dewan bedah. Papa yang temankan. Mama doa, tawakkal dan berserah pada Allah jer. Mama tunggu kat luar je.

Sambil tu teringat la kisah pagi tu sesudah solat subuh, sambil dukung Ainun, akak katil #36 datang tegur. Anaknya pon juling, nak operate macam Ainun jugak. Dah berumur 7 tahun, dah beberapa kali operation tertangguh sebab minor case. Akak ni pon cakap perkembangan anaknya slightly behind esp dari segi pelajaran. Lahirnya kembar, adik normal tapi si kakak juling. Jadi sekarang dah darjah satu, memang nampak perbezaan antara kembar ni. Si adik lebih cepat catch-up compared to si kakak. Sepatutnya tak boleh pandang ringan, sebab anak juling ni cara dieorang interpret ape yang mereka lihat  lain daripada anak normal. Menurut pakar, mereka yang juling tu interpret lam otak satu imej yang bertindih sebab mata kiri dan kanan tak tengok objek yang sama...eh..korang paham tak? Hihi.. Jadi lama2 otak jadi confius, dan mata juling tu jadi mata malas.

Alhamdulillah kami ambil tindakan awal untuk Ainun. Semoga dengan operation ni membawa sinar baru untuk Ainun.

Dalam cubicle wad tu ade 6 katil, katil Ainun dan katil #36 kes juling. But the rest kanak2 yang menghidap kanser mata. Memang tak sangka kan kecil2 dah diduga macam ni. Adik katil sebelah dah pernah operate, kemo tapi sel kanser masih ade. Asyik nangis kesakitan. Ainun tgk jer. Katil sebelahnya pulak buat follow up, kena lazer.

Bila dengar cerita dieorang saya berasa sangat2 bersyukur akan keadaan Ainun sebab ade yang lagi tidak bernasib baik. Srlama ni saya sering dikelilingi oleh orang2 yang normal, sakit biasa2 jer. Jadi bila Ainun jadi macam ni, sedikit terasa macam salahkan diri sendiri. Tapi alhamdulillah Tuhan bagi ujian supaya lebih bersabar dan tahu bersyukur.

 3 jam kemudian tetiba nampak Papa dukung Ainun smbil Ainun pejam mata rapat2. Kami balik semula ke wad. Tak mahu baring atas katil, nak berdukung sambil lentok kepala atas bahu Papa. Ainun lam keadaan separa sedar, ubat bius masih ade. Takut2 nak buka mata. Pedih kot. Kesian Mama tengok Ainun, kalau boleh bior jer Mama yang tanggung sakit tu semua. Huhuhu.. Dia sakit apa bukannya reti lagi nak cakap. Nangis aje laa..

Ni bukan buat lazer or ganti implan ke. Tapi lemahkan otot mata. Since Ainun juling ke dalam (mata hitam terarah ke batang hidung), jadi otot yang dekat batang hidung @ dekat kawasan tahi mata yang dilemahkan. The exact procedure mmg saya betul2 tak tahu tapi itulah yang pakar telah terangkan pada kami. Jadi ade merah/ berdarah sikit pada mata. Ngeri jugak tengok tapi saya berlagak tenang.
Ainun pon asyik gosok2 mata tu, agaknya tak selesa kot.

Petang semalam jugak boleh keluar. Alhamdulillah. Berbekalkan ubat titik 2 jenis, titis lam mata setiap 4 jam.

Gambar2 kat bawah memang sangat jelas julingnya tu.. mata belah kanan yang obvious. Lam gambar tu gambar terbalik sebab amik gambar kamera depan.








Insyaallah pagi2 esok kami akan berangkat balik ke kampung, jenguk orang tua. Memandangkan jalan darat semua terputus hubungan, jadi hanya jalan udara la alternatifnya.. Semoga selamat sampai. 

Balik kampung bukan sekadar bawak balik bju je, barang2 niaga pon angkut sekali. Jadi sesiapa yang nak dapatkan Sabun Marine Essence @ Mineral Coffee @ BbPlus Collagen @ Garlic Tablet @Bio Seleza @free fitting of Premium Beautiful boleh whatsapp 013.211.3164...

Have a nice day...

23 December 2014

Testimonial Premium Beautiful

Seperti yang telah dijanjikan berbulan- bulan lepas untuk kongsikan testimoni hasil pemakaian Premium Beautiful.

Testimoni 1: 

Testimoni saya sendiri yang telah pakai Premium Beautiful sejak habis berpantang tahun lepas.

Ini gambar minggu lepas


"Seluar jean zaman bujang dulu masih boleh sarung.
Bila pakai korset tidak membataskan pergerakan kita langsung. Boleh drive, boleh dukung anak. Saya pernah 10 minit dukung ainun sambil beratur nak pos barang. Memang tak rasa lenguh langsung. Sambil bantu bakar lemak, pakai PB ni pon boleh tegapkan badan kita. Berdiri dan duduk dalam keadaan postur badan yang betul. Nak mantapkan certain parts tu tak payah cakap, sarung jer PB terus nampak perubahan."


Testimoni 2:


"Cerita sebenar daripada kak Gee. Berjaya pakai seluar jean yang tersalah saiz (lebih kecil saiznya daripada yang biasa dipakai), itu pun tanpa Premium Beautiful. Lihatlah gambar, memang berbezakan sebelum dan selepas pakai Premium Beautiful. "


Testimoni 3: 



Tadaa!!! Perubahan yang ketara hanya selepas 5 minit.

♡ breast kendur makin menaik ✔
♡ perut buncit jadi kempis ✔
♡ pinggul flat jadi montok ✔
♡ postur badan jadi tegap ✔

Testimoni 4: 

"akak ni hilang 14kg hanya dengan pakai PB secara konsisten 8 jam setiap hari. Tak perlu bersenam atau pil kurus."


Testimoni 5:



Nampak tak perbezaan sebelum dan selepas pakai PREMIUM BEAUTIFUL.

"Hanya 8 jam jer setiap hari confirm semua lemak akan hilang.. Tak geram ke tengok lemak menimbun kat paha, perut tu?
Ibu2 yang dah beranak 2 pon pakai PB tuk tampil anggun kurus macam anak dara"

Testimoni 6: 




Berat sebelum: 60kgs
Berat sekarang: 55kgs
 ==========================
PAKAI PB CORSET TURUN 5 KILO
========================== 

"Short story from her": Pakai premium beautiful masa wedding. Terus dapat sembunyikan semua spare tyre yg ada dan dapat shape badan yg cantik! Yang paling bestnya sbb sangat2 selesa! Yes sangat sangat selesa pakai PB corset walaupon keadaan yg panas terik. Berpeluh tak berhenti. Tp stil rasa selesa. Boleh nk senyum2 jumpa semua sanak sedara. Sanak saudara kenalan rapat semua pakat tegur badan dah makin kurus cantik dan ramping! Happy dan puas hati sangat dapat pujian melambung!

Posture badan amik gmbr pon okay. Orang kata bila jadi pengantin ni tak boleh makan smpai hbs. Tapi hari tu saya tak risaw. Walaupon tak sempat makan sebab layan semua tetamu hari tersebut tapi smpai jam 8.00 malam pun still xrasa lapar... hebat bukan?
Dengan penggunaan sebulan sahaja. Berat trun 5kg even dugaan nk diet tu mcm2 yg mendatang.. bukan sahaja badan makin cantik & berat berkurang. Tapi.. ade certain part yg penting bg wanita bg effect yg bgs!! Xboleh cerita kat sini. Sensored yang! "







kedua-dua gambar kat atas tu memang hasil pakai Premium Beautiful. Nak sarung mana2 baju tiada masalah. =)

* seluar palazo tu tersangatlah selesa untuk dipakai. material from soft korean lycra. Sejuk je. Siapa2 nak boleh contact saya.




Authorised Premium Beautiful Agent,
Ruby
013.211.3164