05 June 2015

Mudahnya Jual Premium Beautiful

Salam semua. Esok dah masuk 6 Jun. Lagi 10 hari kita nak menyambut Ramadhan. In Shaa Allah akan dipertemukan lagi dengan puasa tahun ni. Cakap pasal puasa, menu berbuka, bersahur, tup tup dah nak raya. Persiapan puasa dan raya tahun ni camne? OK ke KO? Nak beraya sakan tu poket pon kena tebal la jugak kan.. baru syiok raya. Ingat yer, lepas raya sakan tu hidup pon kena teruskan. Masih ade lagi ker simpanan tuk lepas raya nanti? takkan nak ikat perut kot? hehe

Macam mana nak bagi poket tu sentiasa tebal? Duit sentiasa masuk jer. Salah satu nye buat bisness Hai-O ni jer. Promote barang, jual barang. Online sahaja. Senang kan...

Ni ruby nak cerita pengalaman sendiri yang masa mula2 join SHOM ni.

Ruby started dengan 1 karton (24 kotak) Sabun Marine Essence. Belum dapat sabun kat tangan lagi, ruby dah promote kut Facebook dan instagram. Alhamdulillah, dah ade orang order. Bila dah dapat sabun tu, terus pos ke customer. Order sentiasa masuk, zasss tak sampai sebulan dah habis 1 carton sabun ni. =)

Selain sabun, Ruby upgraded jualan dengan Premium Beautiful (PB). Masa tu ade 4 set PB dalam tangan.

Alhamdulillah, out of 4 sets, 3 PB sets ni semua terjual dalam masa 2 minggu sahaja.


Set 1: kakak no 2

Set 2: kakak no 1

Set 3: kawan baik

Set 4: as sample set


and the list is go on with orders from kawan2 uni dan strangers.

Permulaan bisness PB ruby ni, pembeli PB ialah mereka yang dekat dengan ruby. Ruby tak pernah paksa or sogok2 dieorang untuk beli. Tapi sentiasa promote akan kebaikan PB, tunjukkan kepada mereka kesan positif pakai PB hanya melalui facebook. Alhamdulillah, bila kita sebarkan benda baik, orang pon akan tertarik.

Jadi taukey PB ni memang sangat bertuah. Sebabnya:

(1) - 1 set PB boleh untung runcit sehingga RM300- RM400

(2) - 1 set PB boleh dapat bonus/komisyen ~ RM250 (SM)

(3) - 1 set PB boleh dapat rebate RM150

(4) - 2 set PB boleh dapat rebate RM 350 with Luminez skincare set worth RM500.



Itu kalau jual 1 set PB. Kalau jual berpuluh-puluh set bayangkan berapa $$ yang kita boleh dapat =)..

Tambahan lagi tak sampai 2 bulan kita akan raya, mesti ramai pakat duk cari Premium Beautiful corset. Nak bergaya anggun berseri di hari raya nanti.

Kita pon boleh cari duit poket lebih untuk raya nanti =)).




Bagi yang usyar2 nak buat bisness ni jangan segan-segan nak contact ruby. Tak tahu cara ruby boleh ajarkan.. 


Ini Ruby nak kongsi pengalaman kawan ruby yang berjaya jual PB 10 set dalam masa 2 bulan sahaja.



*********************************************************

Masa danis start dulu first day join dah dapat cashbuyer taw. My housemate yg beli dulu. Sebab kena paksa suh die jadi model before and after je. Mula mula tu tak nak beli sbb PB kan premium corsets harga pon mmg premium tapi ingaat taw harga die lagi lagi murah dari premiumcorset kat luar sana.

So bila die pakai, trus dapat fastest transformation dari menggeleber ke firm gila gila shaping habess mmg wow lah! Terus cakap nak beli cash senang tak perlu hutang bagai dah. Invest sekali seumur hidup.


Nak bgtaw senangnya jual PB. Dulu masa memula join business danis dapat jual 10sets dalam tempoh 2bulan zupp zupp je habes dan dapat order laju laju. Sebab danis mmg promote. Kalo tak promote mcm mn nak terjual. Hehe

Set Pertama: Diri Sendiri
Set Kedua: Kakak Sulong
Set Ketiga: Kakak No2
Set Keempat: Housemate
Set Kelima: Kawan Baek
Set Keenam: Officemate
Set Ketujuh: Sepupu
Set Kelapan: Stranger kat Facebook
Set Kesembilan: Saudara
Set Kesepuluh: TrialSet

Masa tu boleh jual 10setss kan mak uih memang manyak syiok kot sbb dapat bonus dekat RM5000 komisyen je taw bukan untung runcit lagi. Mmg buntang bijik mata sbb dua kali ganda gaji bekerja taw. Alhamdulillah sekarang partner partner danis plak yg laku menjual smpai hari hari kena order ngn stokis!






****************************************************************


Ruby

013-211 3164

ruby.yah88@gmail.com

No comments:

Post a Comment