29 May 2015

How to Wear Premium Beautiful

Cara nak pakai corset Premium Beautiful ni sangat mudah dan boleh dilakukan sendiri di rumah tanpa bantuan orang lain.


"Penting untuk memakai Premium Beautiful dengan cara yang betul bagi mengelakkan ketidakselesaan dan kesan yang kurang optimum. Sila dapatkan nasihat dari agent Premium Beautiful yang terlatih untuk memastikan anda memakai Premium beautiful mengikut cara yang sepatutnya"
Jadi bagaimana cara yang betul pemakaian Premium Beautiful?


Untuk membantu anda memakai Premium Beautiful dengan cara yang betul, Ruby akan tunjukkan cara pemakaian Premium Beautiful mengikut aturan seperti dibawah :)

Jom kita sama-sama cuba...


STEP 1 : LONG GIRDLE



Kita mulakan dengan cara pemakaian 'Long Girdle'

(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

Tips : Untuk mudah pakai Long Girdle ni, mula-mula kena kangkang kaki besar sikit, lepastu goyang-goyangkan pinggul kita macam kita berjoget2 & lompat2 sikit sambil tarik girdle ni. Mula-mula pakai memang rasa ketat sikit. Lama kelamaan pemakaian Premium Beautiful akan menjadi semakin mudah.


STEP 2 : LONG BRA


Seterusnya, cara pemakaian Long Bra

(1) Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan coli.
(2) Bongkokkan badan sebanyak 45 darjah dan pasangkan cangkuk di bahagian belakang.
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa  (pastikan satu jari boleh melepasi bawah tali coli)
(5) Betulkan kedudukan bra


Tips : Mula-mula pakai bra ni memang susah sikit, mungkin memerlukan seseorang untuk tolong cangkukkan bra. Tapi bila dah biasa pakai, bra ni pun dah ikut acuan badan kita, senang jer nak cangkuk bra ni sendiri. ini berdasarkan pengalaman Ruby sendiri la.


STEP 3 : WAIST NIPPER

Dan yang terakhir, cara pemakaian Waist Nipper



(1) Gerakkan waist nipper ke bahagian kiri depan, pasangkan cangkuk pertama dan cangkuk yang             terakhir. Kemudian pasangkan cangkuk-cangkuk yang lain dari bawah ke atas.
(2) Perhatikan garisan tengah dan pastikan 'rama-rama' diamond terletak di tengah dada
(3) Tali belakang diikat bersilang, tarik nafas sebelum menarik tali tersebut.
(4) Pemeriksaan sendiri.


Tips: Make sure bahagian tali yang dekat belakang tu selari dengan tulang belakang kita.

Kalau ada yang masih kurang faham, boleh hubungi Ruby untuk khidmat nasihat. In shaa Allah Ruby  akan cuba membantu.


Jom Sama-sama jadikan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL corset ni sebahagian dari rutin harian kita.


Berminat Mendapatkan Premium Beautiful anda yang Pertama? Jom hubungi Ruby sekarang..

Harga istimewa menanti anda.


Ruby
013-211 3164
ruby.yah88@gmail.com

22 May 2015

Promosi Bio Evolve



 Anda pernah memiliki Penapis Air Bio Aura?


Berita Baik..!!


Trade in Bio Aura Water Filter anda yang lama,
dengan pembelian Penapis Air Bio Evolve,
anda layak mendapat rebate RM900.


CEPAT!!
PROMOSI INI HANYA SAH SEHINGGA 
31 MAY 2015!!!


Harga Pasaran Bio Evolve:
RM2588



.
.
.
.
.
TUKAR KEPADA
.
.
.
.
.




Untuk maklumat terperinci pasal Bio Evolve ni, boleh rujuk previous entry;


Ini antara kelebihan Bio Evolve;





Bagi yang memiliki Bio Aura, dan mahu bertukar kepada Bio Evolve, jangan risau akan saiznya. Sebab saiz Bio Evolve ni lagi kecil daripada Bio Aura.


sumber: hafezahassan (ig)


sumber: hajinasirdaud.blogspot.com



bagi yang berminat nak beli Bio Evolve atau nak trade-in Bio Aura kepada Bio Evolve boleh la hubungi Ruby

Ruby
013-211 3164
ruby.yah88@gmail.com

Bio Evolve Water Purification System





Bio Evolve Water Purification System menggabungkan penemuan terbaharu Teknologi Nano Termaju dan Blok Karbon Inovatif Ultra Padat dalam sistem penulenan yang mampat, ringan dan berpenampilan menarik. Ia memberikan prestasi penapisan air yang terbaik untuk seisi keluarga! 

· Penemuan Baharu Teknologi Nano Termaju
· Blok Karbon Inovatif Ultra Padat
· Penulenan air berprestasi hebat
· Air yang lebih bersih dan tulen
· Rasa air yang lebih sedap – terus dari paip!
· Kualiti air yang dipertingkat
· Pemasangan sendiri yang mudah
· Jimat kos! Tidak menggunakan elektrik
· Kos penyelenggaraan yang rendah
· Tahan lama
· Mudah digunakan


Sistem Penulenan Air Bio-Evolve direka secara teliti dengan sistem penapisan 4 fasa yang inovatif. Setiap penapis direka khas untuk melakukan proses penapisan yang khusus bagi menghasilkan air yang tulen, bersih dan selamat untuk kegunaan manusia. Ringkasnya, ia adalah cara mudah untuk menikmati air berkualiti tinggi!





1. Pra-Penapis A : Seramik

Seramik padat dengan taburan pori yang bersaiz kurang daripada 0.9 mikron memastikan semua bendasing seperti karat, keladak pasir dan bakteria ditapis sempurna bagi mencapai penulenan air sehingga 99.999%.


2. Penapis B : Pengubah Bertenaga

· Bebola Bio
· Karbon Teraktif
· KDF

Bebola Bio memecahkan struktur molekul air menjadi molekul yang lebih kecil supaya air tersebut lebih mudah diserap oleh badan di samping meningkatkan kadar metabolisme. Selain itu, ia menambahkan keupayaan air untuk mengandungi lebih banyak oksigen di dalam badan.

Ia mengandungi spektrum sinaran tenaga yang luas yang mengawal, mengaktif dan menyeimbangkan fungsi cecair badan. Air bertenaga tinggi dapat menggalakkan keaktifan dan kelancaran pergerakan sel-sel badan.

Karbon Teraktif menyahkan klorin, pewarna dan bau yang kurang menyenangkan.

KDF menyingkirkan logam berat seperti plumbum, tembaga dan kadmium.


3. Penapis C : Penapis Pengubah Berion

· Bebola Ion
· Bebola Nano
· Bebola Bio

Dengan menggunakan Teknologi Pengubahan Berion, gabungan Bebola Ion, Bebola Nano dan Bebola Bio dapat meningkatkan dan menstabilkan tenaga di dalam air supaya kelompok molekul air kekal berada pada saiz terkecil untuk jangka masa yang panjang.

Selain itu, ia meningkatkan tenaga ke paras yang lebih tinggi di samping memastikan air bersifat alkali untuk kebaikan kesihatan manusia. Ia membantu menggalakkan kadar metabolisme dan mengaktifkan sel untuk meningkatkan sistem imunisasi serta fungsi detoksifikasi.


4. Penapis D : Blok Karbon Inovatif Hebat Ultra Padat

Teknologi Proses Haba yang unik menghasilkan ribuan pori halus pada blok karbon yang mengoptimumkan penyerapan bahan pencemar seperti bahan kimia berbahaya, peluntur dan pewarna tetapi membenarkan mineral penting melepasi blok karbon seperti kalsium, magnesium dan florida yang menentang kerosakan gigi supaya kekal berada di dalam air.


Tambahan pula, Bio Evolve ini mendapat pengikhtirafan daripada badan-badan berikut;






Klik di bawah!!



Ruby
013-2113164
ruby.yah88@gmail.com

18 May 2015

Get Your Right Size





There are only 4 areas to be measured in centimeter (cm) in order to get your right Premium Beautiful size. Please see the picture belows for your guidance.

You need to measure;

(1) Bust
(2) Underbust
(3) Waist
(4) Hips






(1) Bust - Ukur betul-betul diatas puncak dada (seperti gambar)


(2) Underbust - Buat ukuran untuk bawah dada pula


(3) Waist - Untuk ukuran yang tepat, ukuran pinggang haruslah selari dengan lekuk siku anda.


(4) Hips - Dan yang terakhir, ukuran untuk puncak pinggul


Measure all the 4 areas first, and then do let me know your size in 'cm'(centimeter).

I will get the right Premium Beautiful size for you. :)


NOTA: Penting untuk dapatkan ukuran yang tepat kerana Premium Beautiful corset memang dicipta mengikut setiap lekuk/potongan badan kita sebagai perempuan. Kesilapan mendapatkan ukuran yang tepat akan menyebabkan ketidakselesaan kepada kita.


 Premium Beautiful size


Bio Velocity Sleep Mate






Medan Tenaga Manusia

Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia.

Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan danpenyelarasan organisma yang muktamad.

Bagaimanapun, pemodenan kini telah membawa kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak. Gaya hidup yang penuh tekanan, penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga. Dengan ini, sekatan tenaga dihasilkan justeru mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. Masalah kesihatan kronik mulai timbul dan menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri.


Tidur Yang Berkualiti

Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita. Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas membangun dan segar selepas membangun dan segar sepanjang hari.

Semasa badan kita rehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja-kerja pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit-penyakit akan dijalankan; aktiviti-aktiviti otak kita yang mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan, membolehkan kita mengekalkan emosi dan fungsi-fungsi sosial yang optima semasa kita membangun. Tidur juga menguatkan minda dan kesedaran, membolehkan kita berasa bertenaga dan lebih berjaga secara fizikal. Ia juga meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar; mengurangkan tekanan, rasa kebimbangan dan kerisauan. Tidur yang berkualiti menjaga kesihatan hati kita dan mengurangkan risiko kemurungan.


BV Sleep Mate

Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.

Ujian klinikal menunjukkan bahawa terdapat peningkatan tahap tenaga ke atas subjek yang signifikan selepas menggunakan BV Sleep Mate






Keistimewaan BVSM

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


Ruby sekeluarga memang tidur beralaskan BVSM. Tidur memang nyenyak dan bila bangun pagi terasa segar sentiasa. Kalau pergi travel seharian, memang letih sangat badan ni, sangat penat sampai tak boleh tidur. Tapi apabila baring jer atas BVSM ni terus tidur. Memang lenguh2 badan hilang keesokan harinya. Ruby perasan tau kalau balik kampung atau check in kat mane2 hotel, tak boleh tidur sebab tak beralaskan BVSM (sebab selalu lupa angkut sekali).

Kalau korang cuba BVSM ni , korang akan dapat manfaat seperti;

Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas


Cara Penjagaan

BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.

Ruby cuci BVSM hanya dengan menggunakan Premium Beautiful Natural Wash. 
Jemur 2 bulan sekali di bawah cahaya matahari pagi ( 8-10 am).


Cara Penggunaan

Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam.
Untuk elakkan kotoran, boleh juga alaskan cadar di atas BVSM ni. 
Kalau anak-anak kecil tidur dengan BVSM, boleh juga alaskan dengan Waterproof Matress untuk elakkan daripada terkena air kencing/ najis / kotoran. 



Ruby
013-2113164
ruby.yah88@gmail.com

Ciri-ciri pada Premium Beautiful


Kenapa Premium Beautiful??






  1. Direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan
  2. Waranti SEUMUR HIDUP (servis baiki secara percuma)
  3. Superbrands produk
  4. Mengandungi FIR (Far Infrared Rays) teknologi
  5. Terdiri daripada 3 helai pakaian dalam yang mudah dipakai (long/short brassiere, waist nipper and long girdle)

1. Long Brassiere



  • Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.
  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat menyelaras perut yang menonjol serta meningkatkan kontur payudara.
  • 2 batang keluli berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat menyelaraskan lemak yang berlebihan.
  • Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  • 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.


2. Waist Nipper





  • Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  • Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
  • Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
  • Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
  • 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.


3. Long Girdle



  • 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
  • Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik.
  • Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik.
  • Kapas yang ditambah pada bahagian dalam seluar dapat memperbaiki kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Mampatan yang tetap ke atas abdomen pada seluar di bahagian perut dapat memecahkan lemak yang berlebihan dan menyelaraskan perut yang menonjol.
  • Reka bentuk yang menggunakan kuasa tekanan dapat menyelaraskan lemak di bahagian dalam dan luar paha, membentuk kontur kaki yang cantik.
  • Penggunaan 2 lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita.
  • Penggunaan renda (lace) yang fleksibel dapat mengelakkan pakaian dalam daripada tergulung akan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha.


Ruby
013-2113164
ruby.yah88@gmail.com